Hafter’den Atina’ya ziyaret, Moskova’ya mektup

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti ile çatışan silahlı güçlerin lideri Hafter, Yunanistan’a gitti. Başbakan Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Dendias ile görüşen Hafter, Moskova’ya yazdığı mektupta ise ‘Müzakereler için Rusya’ya gelmeye hazırım” dedi

Hafter, Miçotakis ile Atina'da görüştü / Fotoğraf: AA

Libya’da Ulusan Mutabakat Hükümeti güçleri ile çarpışan Tobruk merkezli güçlerin lideri Halife  Hafter, Almanya'nın başkenti Berlin'de 19 Ocak'ta düzenlenecek Libya konulu konferans öncesinde özel bir uçakla Yunanistan’a gitti.

Güvenlik nedeni ile geliş saati ve uçağın hangi havaalanına indiği gizli tutulan Hafter, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile ayrı ayrı görüştü.

20200117_2_40370464_51266979.jpg
Hafter ve Dendias

 

Görüşmelerin ardından bir açıklama yapılmadı.

Rusya’ya ‘gelmeye hazırım’ mektubu

Kremlin Basın Servisi de Hafter’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bir mektup gönderdiğini açıkladı.

Açıklamada Hafter’in mektubunda, “Libya’da barışın sağlanmasına yönelik Moskova’da yürütülen görüşmeler için teşekkür ediyoruz ve bunu tümüyle destekliyoruz. Başlayan müzakere sürecine devam etmek üzere davetinizi kabul ederek Rusya’yı ziyaret etmeye hazırız” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Hafter, hafta başında Türkiye ve Rusya'nın gözetiminde yürütülen ve Libya’da taraflar arasında bir ateşkes öngören anlaşmanın görüşmelerine katılmamış Moskova’yı terk etmişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU