Kocasını göz damlasıyla öldüren kadın 25 yıl hapis cezasına mahkum edildi

Lana Clayton, "Bunun, onu öldüreceğini hiç düşünmemiştim. Yalnızca beni rahat bırakmasını istemiştim" dedi

Güney Carolina'dan Lana Clayton, kocasını 2018'de Visine'yle zehirlediğini itiraf ettikten sonra cinayetten suçlu bulundu. (York İlçesi Gözaltı Merkezi)

ABD'de kocasını göz damlasıyla zehirleyerek öldürüp ardından vasiyetini yakmakla suçlanan kadın 25 yıl hapse mahkum edildi.

 21 Temmuz 2018'de Güney Carolina'dan Lana Clayton, milyonlarca dolarlık evlerinde, kocası yere yığılana kadar suyuna Visine karıştırmasından bir yıldan uzun süre sonra taksirle cinayet işlemekten suçlu bulundu.

Otopsi raporu Stephen Clayton'ın tehlikeli seviyelerde kan damarlarını daraltarak göz kızarıklığını hafifleten tetrahidrozolin maddesi aldığını ortaya koydu.

Polis, Lana Clayton'ın kocasına, bilgisi dışında göz damlası verdiğini itiraf ettiğini söyledi.

2016'da Clayton kocasını kafasının arkasından arbaletle vurmuş ve polise bunun kaza olduğunu söylemişti. Clayton daha sonra kocasını tartışmalarının ardından vurduğunu itiraf etmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Clayton mahkemeye ikisi arasındaki "sorunların yıllar içinde tırmandığını" söyledi ve "Visine'i Stephen'ın içkisine çok düşünmeden koydum, bunu onu hasta ve rahatsız etmek için yaptım" ifadelerini kullandı. NBC bünyesinde yer alan WCNC'ye göre Clayton "bunun onu öldüreceğini asla düşünmemiştim" dedi.

Clayton, 31 Ağustos 2018'de cinayet ve ilaçla zarar verme suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Güney Carolina'da cinayet hükümleri arasında idam cezası da yer alıyor. Clayton, (daha hafif bir suç olan) taksirle öldürme suçunu kabul ederek idam edilmekten kurtuldu.

 

 

York County savcıları, Charlotte'ta ABD Gazi İşleri Departmanı'na ait bir hastanede hemşire olan Clayton'ın, istismarcı davrandığı iddia edilen beş yıllık kocasının "acı çekmesini” ve “ona bir ders vermek” istediğini söyledi. Clayton, merdivenlerden düşene kadar zehirli su içtikten sonra üç gün boyunca acı çekmişti.

Lana Clayton'ın avukatları, kocasının şiddetli istismarına karşı hayatta kalmaya çalıştığını savundu.

Clayton mahkemeye, "Beni yalnız bırakmasını istemiştim" dedi.

Savcılar Clayton'ın, kocasının ölümünden sonra servetini devralmayı sağlamak için vasiyetini yok ettiğini iddia etti.

Mahkeme kayıtları Clayton'ın tutuklanmadan önce hap alarak ve ocağı sonuna kadar açarak kendini öldürmeye çalıştığını ve bir intihar notu bıraktığını ortaya koydu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU