Erdoğan’dan, İmamoğlu'nun kendisine verdiği zarf yorumu: Mektubun içeriği gizli, kendisi açıklarsa daha isabetli olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı İmamoğlu'nun kendisine verdiği zarf ile ilgili, "Mektup gizli bir mektup. Mektubun içeriğinde sizin anlattıklarınızdan daha farklı şeyler var bunları benim açıklamama gerek yok" dedi

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Cuma namazını İstanbul Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde kıldı.

Cuma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun kendisine verdiği zarfla ilgili, "Mektup gizli bir mektup" açıklamasında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Mektubun içeriğinde sizin anlattıklarınızdan daha farklı şeyler var. Bunları benim açıklamama gerek yok" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer kişiye özel bir mektupsa, üzerinde özellikle kapalı olan kısımda çizikler varsa bu şahsa aittir benim bunu açıklamam doğru olmaz. Kendisi açıklarsa daha isabetli olur"

"Kanal İstanbul bu şahsın konusu değil"

Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’ın Kanal İstanbul’da arsa satın aldığı iddialarına ilişkin "Hanımefendinin burada böyle bir yeri söz konusu değil" diyen Cumhurbaşkanı şöyle devam etti:

"CHP’liler buralarda yer kapatıyor diye bir şey çıktı. Bu da beni ilgilendirmez, parası olan alır. Yasal düzenlemeler yaptık, neticesinde yabancılara da biz bu arazilerimizin satışlarını açtık. Yerli olanlar da zaten alabiliyor. Ama bununla ilgili olarak da Kanal İstanbul güzergâhında satışların yapılmasına yönelik bir imkanı da sağlamış değiliz"

Erdoğan, İmamoğlu’nu kastederek, "Kanal İstanbul konusu bu şahsın konusu değil" değerlendirmesinde bulundu.

Suriye’de Esad güçlerinin İdlib’e yönelik saldırısı hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı, 20 sivilin hayatını kaybettiğini aktardı.

Erdoğan, İdlib konusunu Berlin sürecinde de gündeme getireceğini ifade etti.

Hafter’in ateşkes açıklaması: "Temenni ediyorum ki sözlerinde dururlar, aksi takdirde biz bunun arkasında olacağız"

Tobruk merkezli Libya Ulusal Ordusu (LUO) lideri Halife Hafter’in ateşkese uyacağına yönelik açıklamasına değinen Erdoğan, "Bu adam güvenilir bir adam değil" dedi.

Hafter güçlerinin dün Trablus’u bombalamaya devam ettiğini kaydeden Erdoğan, "Temenni ediyorum ki verdikleri sözün arkasında dururlar, aksi takdirde biz bunun arkasında olacağız" ifadelerini kullandı.

Gazeteciye: "Niye gündem dışı yapıyorsun"

Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları devam ederken, bir gazeteci “Gündem dışı ama bugün öğrenciler karnelerini aldılar..." diye soru sordu. Erdoğan bu soruya espriyle karşılık vererek "Niye gündem dışı yapıyorsun" dedi.

Erdoğan, devamında şunları söyledi:

"Aferin. Bana unuttuğumu hatırlattın ondan dolayı da teşekkür ediyorum. Bütün yavrularımızın gözlerinden öpüyorum. Yavrularımızı soruyorum hepsi çok iyi. Maşallah, bu da bizim iftihar vesilesi"

 

"Fizan da olsa alır gelir gereğini yaparız"

15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz’e ilişkin Erdoğan, "Yakalanma noktasına geldiyse gözünün yaşına bakmayız. MİT olsun Emniyet olsun ciddi bir dayanışma içerisinde bu süreci işletiyorlar. Yakalandığı anda fizan da olsa alır gelir gereğini yaparız" şeklinde konuştu.

Erdoğan, açıklamalarının ardından buradan ayrıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU