Kürtçe kurslara yoğun ilgi gösterildi, İSMEK yeni planlama yapacak

İBB Hayat Boyu Öğrenme Merkezi bünyesinde açılan Kürtçe kurslara iki günde 333 kişi başvurdu. Sadece 5 kursta bunların tamamının eğitim görmesi mümkün değil. İBB Sözcüsü Ongun, “İSMEK yeni planlama yapacak” dedi

İSMEK Kürtçe kurslar / Fotoğraf: Twitter

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyut öğrenme Merkezi Müdürlüğü tarafından Esenyurt, Kıraç, Şişli, Bağcılar ve Fatih okullarında verilecek Kürtçe kurslar için internet üzerinden yapılan başvurulara yoğun ilgi gösterildi. 

İBB bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (İSMEK) Kürtçe kursların açılmasını için yapılan başvurular 48 saat içinde bazı ilçelerde açılan kontenjan 4 katını aştı.

Kürtçe kurslar için İstanbul’un Şişli, Bağcılar, Fatih, Esenyurt ve Esenyurt Kıraç’ta açılan 20 ile 25 kişilik 5 derslik kontenjana 333 kişi başvurdu.

25 kişilik kurs için Şişli’de açılan kontenjana 116 kişi başvurdu.

kürtçe ismek
Grafik: Independent Türkçe​​​​​​​

 

İBB Sözcüsü: Yoğun talep var

Yoğun katılımın olduğu Kürtçe kurslar için açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun, İSMEK’in başvurular için bir planlama yapacağını söyledi.

Ongun, “Evet Kürtçe kurslara yoğun bir talep var. İSMEK bu konuda bir planlama yapacaktır” dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli kursların hayata geçmesini Independent Türkçe’ye değerlendirmişti.

Buldan: Elbette Kürtçe kurslara destek olacağız

Daha fazla Kütçe kursun açılması gerektiğini kaydeden Buldan, “Elbette açılan Kürtçe kurslara destek olacağız” demişti.

Açılan Kürtçe kursların önemli olduğunu ifade eden Temelli ise, olanağı olanların katılım göstermesi gerektiğini ifade etmişti.

İlk Kürtçe dersler 5-6 Şubat tarihleri arasında verilmeye başlanacak. 

A1 seviyesindeki kurslar toplam 136 saat sürecek ve sonrasında katılımcılara sertifika verilecek. Kürtçe kurslar için başvurular 25 Ocak’a alınmaya devam edilecek.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU