Bilal Erdoğan, Ensar Vakfı’nda konuştu: Fevziye Mektepleri Vakfı hesaplarını ortaya döksün

"Ensar Vakfı'nın isminin önüne hangi kelimeler getirildiyse onları o vakıfların isimlerinin önünde görmek istedim, itiraf ediyorum"

Fotoğraf: AA

Ensar Vakfı, ‘ortaokul öğrencilerinin Hz. Muhammed'in hayatını öğrenmesi amacıyla’ organize edildiği ifade edilen Sana Emanet Bilgi Yarışması’nın tanıtımı yaptı. 

“Utanmadan Ensar Vakfı’nı karalamaya çalıştılar”

Ensar Vakfı Genel Kurul Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, bu toplantıda yaptığı konuşmada İstek Vakfı ve Fevziye Mektepleri Vakfı ile ilgili 2 olay yaşandığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu "2 olay"ın ne olduğunu paylaşmayan Erdoğan görüşlerini şöyle dile getirdi:

Doğrusu içim yandı. Hem oradaki mağdurlarla ilgili yandı hem de şöyle yandı. Ensar Vakfı'yla ilgili bu tür karalama kampanyaları yürütülürken, Ensar Vakfı'nın isminin önüne hangi kelimeler getirildiyse onları o vakıfların isimlerinin önünde görmek istedim, itiraf ediyorum. Çünkü İstek Vakfı, ticari bir vakıf. İstek Vakfı'nın vakıf faaliyetleri ve insanlığa hizmet için kurulmuş olan bir vakıf olduğunu düşünen var mı? Fevziye Mektepleri Vakfı'nın misyonunun çok daha farklı olduğuna inanıyorum. Araştıralım, anlatsın kamuoyuna, ne yapıyormuş hesaplarını döksün görelim. Burada bu kadar imkanla bu kadar işi nasıl yapıyor diyeceğimiz Ensar Vakfı'nı insanlar çekinmeden, utanmadan karalamaya kalkıştılar.

Bilal Erdoğan, “imam hatiplilerin kurduğu ve özelde onlara hizmet etmeye, milli ve manevi değerleri güçlendirmeye çalışan bir vakfın imam hatiplilere sahip çıktığını” dile getirdi.

Erdoğan, "İmam hatipler Türkiye'deki okul türleri arasında bu kadar güçlü sahip çıkılan bir sivil toplum alt yapısı olan tek okul türü. İmam hatiplerle ilgili bu kadar tartışma yapılırken aslında bu yönüyle de ne kadar takdire şayan olduğunu da görmek lazım" diye konuştu. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU