Bir AK Parti milletvekili daha Tarım Bakanlığı’na tepki gösterdi: Büyük bir lobi var, önüne geçilemiyor

Rıza Posacı: Üretime destek olmak zorundayız. 10 senede bir kriz yaşanıyor, ahırlar boşalıyor. Kaynaklar boşa gidiyor...

Solda Posacı, sağda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli. (Fotoğraflar: Twitter)

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’den sonra Aydın Milletvekili Rıza Posacı da uygulanan tarım politikasına tepki göstererek, “Tarım Bakanlığı’nda ithalat lobisi var, bu lobinin önüne bir türlü geçemiyoruz” dedi.

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, tarımda uygulanan ithalat politikasında “büyük bir lobi olduğunu” söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu ithalat lobisinin etkisinde kaldığı görüşünü dile getiren, “Maalesef bu ithalat lobisinin önüne bir türlü geçemiyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çiftçi TV’de, "Tarımda Bir Umut" programında Galip Umut Özdil’in konuğu olan Posacı, “Bırakın besilik, kasaplık, et ithalatını ithal sinek bile benim midemi bulandırıyor” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

Sütte sıkıntı kalmadı gibi ancak ette sıkıntılar devam ediyor. Tarım Bakanı geldiği günden beri bunu söylüyorum. İthalat bu işin çözümü değil. Üretime destek olmak zorundayız. 10 senede bir kriz yaşanıyor, ahırlar boşalıyor. Kaynaklar boşa gidiyor.

Orhan Erdem ne demişti?

Geçen günlerde Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği tarafından düzenlenen ‘Milli ve yerli tohumculukta sürdürülebilir stratejiler’ çalıştayında konuşan AK Partili Erdem şunları söylemişti:

Tarımda dünyada iyi durumdayız, çiftçimiz bunu hissediyor mu? Kendim de bir çiftçi olarak söylüyorum, biz bunu hissetmiyoruz. Artık daha planlı bir tarıma geçmemiz gerekiyor. Çiftçimiz ekecek ürün arıyor. Bakanlığımız bir an önce planlamaya geçerek dağınık vaziyetteki çiftçinin bu yıl ne ekeceğim diye koşuşturmasını önlemesi lazım. Örneğin geçen yıl Konya Yunak’ta her tarafa kanola ekildi. Haşere tüm bölgeyi sardı. Atılmadık ilaç kalmadı, üstelik verim de alınamadı. Macerayla uğraşmamak lazım bilinçli tarım yapmak lazım.

 

Independent Türkçe, Çiftçi TV

DAHA FAZLA HABER OKU