Kılıçdaroğlu: Ayakkabı kutusunda rüşvet alanların büyükelçi olarak tayin edildiği ülke...

CHP Parti Meclisi toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu ekonomi ve dış politika ile ilgili hükümetin attığı adımları eleştirdi

Fotoğraf: AA

CHP Parti Meclisi, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkez'de toplandı.

Kılıçdaroğlu, "CHP'li belediyelerde asgari ücret net 2 bin 500 lira olacak" dedi.

"Peki biz neye söz verdik ne yapıyoruz? Asgari ücret 2 bin 200 dedik. Bunlar rakamlarının yerini değiştirip 2 bin 20 lira yaptılar. 2020 yılı için ise 2 bin 500 lira olmadı dedik. CHP’li belediyelerimizde 2 bin 500 lira yapacağız. Sözünün eri olan biziz." diye konuşan Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin ekonomi politikalarını da eleştirdi.

Türkiye'nin ekonomisinin tam anlamıyla bir felaket içinde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, " Mutfakta yangın var. 17 tek yılda yöneteceksiniz Türkiye üretecek diyeceksiniz ve milyonlarca işsiz yaratacaksınız, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir insanın işsizlik nedeniyle kendini yaktığı görülmemiştir. Ama biz de görüldü. Bunlar ise kendi içimizde yaşadıklarımız" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidarın 17 yıl içinde cumhuriyetin bütün kazanımlarını sattığını, cumhuriyet tarihinin en büyük borçlanmasını yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Dış borçlanmadan bahsediyorum. 7 yılda dışarıdaki tefecileri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının devlet aracılığıyla ödediği faiz 174 milyar dolar" dedi. 

 

"Ayakkabı kutusunda rüşvet alanların büyükelçi olduğu ülke"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, isim vermeden eski bakan ve Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'a yüklendi:

Ayakkabı kutusunda rüşvet alanların büyükelçi olarak tayin edildiği bir ülkede siz dış politikadan ne bekleyebilirsiniz? Rüşvet alan insanlar, nasıl olur da bir ülkeyi temsil etmek için yurt dışına gönderirler. Bunu da milletin vicdanına havale etmemiz gerekiyor. Dillendirilmesi dahi acı gerçek biliyorum ama bu atamayı yapanlar acaba utanıyor mu? Dış politikada bireysel çıkar peşinde koşan bir yapıyla karşı karşıyayız.

Dış politikada dört eleştiri

CHP lideri AK Parti'nin dış politikada, özellikle Suriye ve Libya konusunda adımları dört başlık altında eleştirdi, hükümetin CHP'nin önerilerini hiç dikkate almadığını savundu:

1- Suriye ile görüşün dedik. Dinlemediler. Ama Rusya aldı Moskova’da aynı masaya oturttu. Ama bizi değil Putin’i dinlediler. Türkiye’nin itibari nerede? Putin’in talimatı ile masaya oturdun.

2- Suriye konusunda bir uluslar arası konferans toplayın dedik. Buna da itiraz ettiler. Sonra Putin’in isteği üzerine Astana’ya gittiler.

3- 1998 Adana Mutabakatı’nın uygulayın dedik. Buna da karşı çıktılar. Putin söyledikten sonra gündemlerine aldılar.

4- Libya konusunda dedik ki iki taraf olmayın. Barıştırıcı konumunda olun. BM’nin tanıdığı taraf ile görüşürüz dediler. Peki sonra ne oldu Putin aldı görüştürdü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU