Ahmet Hakan’dan Çavuşoğlu’na madde madde övgü: Konusuna hâkim, açık sözlü, renkli…

“Fenerbahçeli ve bu konuda ‘Doğuştan Fenerbahçeliyim’ diyecek kadar tavizsiz”

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, geçen günlerde CNN Türk’te sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na övgü dolu bir köşe yazısı kaleme aldı.

Hakan, hayatında ilk kez Çavuşoğlu’nu yakından gözleme fırsatı bulduğunu ifade eden köşe yazısında bakan ile ilgili olarak şu maddeleri sıraladı:

 KONUSUNA HÂKİMİYET: En üst noktada... Antalya’nın ilçelerini sayar gibi sayıyor kriz noktalarını... Ülke adlarını, lider isimlerini öyle bir sıralıyor ki... Bazen “Orası neresiydi, o kimdi” falan oluyorsunuz.

AÇIKSÖZLÜLÜK: Söylenecek her şeyi net bir şekilde söylüyor, sözünü sakınmıyor. Ama durması gereken yerde durmayı da biliyor. Diplomasi ile samimiyetin sentezlendiği bir kıvam tutturmuş durumda.

RENKLİLİK: Golf oynuyor ve bu konuda iddialı... Suşiyi çok seviyor ve bu konuda tartışmaya kapalı... Fenerbahçeli ve bu konuda “Doğuştan Fenerbahçeliyim” diyecek kadar tavizsiz.

HİTABET: Hiç takılmadan kuruyor cümleleri... Takır takır... Kendisini dinletmeyi biliyor... Hiç sıkmıyor. Kekelemiyor... Öznesi, yüklemi yerinde cümleler kurmakta mahir.

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU