Cübbeli Ahmet, Erdoğan'ın İsmailağa Vakfı ziyaretinde neler konuşulduğunu açıkladı: Bazı insanların konuşma şekillerinin zarar verdiği konularında şey yapmış olabilir

Ünlü, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı, Erdoğan’ın ziyaretini değerlendirdi

Fotoğraf: Youtube

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, canlı yayında soruları yanıtladı.

Ünlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsmailağa Vakfı'na yaptığı ziyarete dair açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ziyaretin bir buçuk saat sürdüğünü ifade eden Ünlü, “Tayyip Bey bazı insanların konuşma şekillerinin zarar verdiğini veya sivri olduğu gibi konularda şey yapmış olabilir” ifadesini kullandı.

Ünlü bunları tahmin ettiğini, bilgisi olmadığını söyledi.  

Habertürk’te Didem Arslan’ın sunduğu Türkiye’nin Nabzı programına katılan Ünlü, gazeteciler, Saygı Öztürk, Mehmet Akif Ersoy ve Veysi Ateş’in sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın ziyaretinin kendisinden daha yaşlı olan kişilere yönelik olduğunu ifade eden Ünlü şunları söyledi:

Tayyib Bey’in bu ziyaretine acayip anlamlar yüklediler. ODA TV’de haber yapmış. Cemaatte 3’e bölünme var. Partide rey azalmış, bir şey bir şeyler. Hiç aslı astarı olmayan şeyler.

Tayyip Bey’in hiç böyle bir gaye gütmedi, yani ‘benim reyim artsın, reyim azalıyor’ diye. Ben tenzih ederim Tayyip Bey’i. Tayyip Bey çok vefalıdır. Hukuku olan kişilere vefalıdır. Geçmişteki bağını hiç kopartmıyor. Bunu biz de gözlemliyoruz. Bizden 10 yaş büyük olduğu için bizim de tanışıklığımız var. Ama ziyarette gittikleri, onun büyükleri. Hasan Efendi’nin çok yaşlı olduğu o resimde anlaşılmamış. Kemal Efendi zannetmişler.

Planlama da yok. Bunlar planlı olsa herkes hazır olur. Tayyip Bey önce Emir Saraç hocaya ziyaret etmiş. O da 90 küsur yaşlarında. Bu ziyaretten aramış ‘Ben geliyorum’ demiş. Hasan Efendi hocamızla muhabbet olmuş. Bir buçuk saat kadar olarak duydum.

"Siyasi bir şey asla konuşulmamış"

 “İsmailağa Cemaati’nin bölündüğü, ziyaretin erken seçimle bağlantılı olduğu” iddialarına da yanıt veren Ünlü, ziyarette neler konuşulduğuna dair soruya şu yanıtı verdi:

Eski günler, sağlık durumu konuşulmuş. Böyle gelişen olaylar. Bu bir ailevi bir muhabbet. Hocaefendinin sağlığını sormuş, Tayyip Bey çok sosyal. Herkesin ailesinden çok tanıdıkları var. Bunların hepsine o arada telefon ediliyor… Ona selam buna kelam. Siyasi bir şey asla konuşulmamış.  

Ziyareti, seçimin erken olduğu işareti diyenler bile oldu. Tayyip Bey bazı insanların konuşma şekillerinin, zarar verdiğini veya sivri olduğu gibi konularda şey yapmış olabilir. Tahmin ediyorum. Toplum gerilmesin, konuşulurken müstahsil bir yol izlensin bu gibi şeyler olabilir. Yani bunları tahmin ediyorum. Bilgim yok.

Ünlü, Erdoğan’la bazı vesilerle görüştüğünü ifade etti. “Hiç olmuyor desem o da doğru değil” diyen Ünlü, “En son ne zaman görüştünüz” sorusuna, “Doğrudan başkasını söyleme, her doğruyu da söyleme” diye yanıt verdi.

"Sigaraya haram denmez"

Ünlü, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Sigara haramdır” sözlerine  yanıt verdi.

"Sigaraya haram denmez" ifadesini kullanan Ünlü, Diyanet ilmihalinden örnek vererek, “Sigara içmenin kural olarak dinen harama yakın mekruh sayılması gerekir” dedi.

Ünlü şunları kaydetti:

Hiçbir içtihatla haram, helal tespit edilemez. Helal ve haram apaçıktır. Aralarda şüpheliler vardır. Bunu şüpheli kategorisine sokarsın. Haram, helal Allah ve resulünün buyurduklarıyla sınırlıdır.

Erbaş, “Sigara haram mıdır?” sorusuna, “Evet haramdır. Dine zararı var, akla zararı var, mala zararı var, cana zararı var, nesle zararı var” karşılığı vermişti.

 

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU