Avustralya'da 5 bin deve, helikopterlerden açılan ateşle öldürüldü

Su kaynaklarını yok etmekle suçlanan develer için dünyanın birçok kesiminden tepki gelmişti

Fotoğraf: Reuters

Avustralya'da kuraklık nedeniyle 5 binden fazla yabani deve, helikopterlerden silahlarla açılan ateş sonucu öldürüldü.

Yerli Aborjin halkının yaşadığı Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) bölgesinin yerel idaresinden yapılan açıklamada, pazar günü başlatılan deve itlafının beş gün sürdüğü ve pazar günü tamamlandığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güney Avustralya'da çok fazla su içtikleri gerekçesiyle 10 binden fazla devenin vurularak öldürülmesi kararı verilmiş, yerel halkın hayvanların topluluklarına girmesinden ve zarara yol açmasından şikayet ettiği ifade edilmişti.

APY Yönetim Kurulu üyelerinden Marita Baker, "İnanılmaz bir sıcak altında sıkışıp kalmıştık. Dışarı dahi çıkamıyorduk. Develer her yeri işgal etmişti. Klimalardan dahi su içiyorlardı. Sokaklar develerle dolmuştu. Çocuklarımızın güvenliği için endişeliydik" diye konuştu.

Develerin öldürülmesiyle ilgili Avustralya hükümetinden yapılan açıklamada ise "İtlafa son seçenek olarak başvuruldu. Operasyon sırasında hayvanların acı çekmemesi sağlandı" denildi.

1 milyondan fazla deve var

Ülke genelindeki deve sayısının 1,2 milyon olduğu tahmin ediliyor.

Daha önce yapılan açıklamalarda hayvanların ölülerinin önce kurumaya bırakılacağı daha sonrada yakılma veya gömme işlemi yapılacağı belirtilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU