Kızıl Düğün’ün detayları ortaya çıktı: Sahneyi 70 kez tekrarladık

Sahne, televizyon tarihinin en acımasız sahnelerinden biri kabul ediliyor

Game of Thrones'un merkezindeki aktörlerden biri dizinin en kötü şöhretli sekansını çekerken yaşadığı zorlukları anlattı.

HBO dizisinde hain Walder Frey'i oynayan David Bradley üçüncü sezonda üç ana karakterin ölümüyle sonuçlanan Kızıl Düğün bölümünde ön plana çıkıyordu.

Bölümde o kadar şok edici bir ters köşe yapıldı ki ertesi günün manşetleri hep bundan bahsediyordu. Bradley çekimler esnasında bunu asla beklemediğini söylüyor.

The Sun, Britanyalı aktörün şu sözlerini aktardı:

Kızıl Düğün posta kutuma geldiğinde bakıp 'Ah, işte bu biraz farklı olacak' diye düşündüm. Sekansı çekerken bile 'bu kimisini heyecanlandırıp galeyana getirecek' diye düşünüyordum çünkü birçok favori karakterden kurtuluyordum. Ama kesinlikle bölümün akabinde gelen tepkiye hazırlıklı değildim.

Bradley'in karakteri, Robb Stark (Richard Madden) ve eşi Talisa'yla (Oona Chaplin) Catelyn Stark (Michelle Fairley) gibi favori karakterlerin ölüm emrini veren kişiydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sekans sırasında oyuncunun bir konuşma yapması gerekiyordu. Bu o kadar uzun bir konuşmaydı ki -tamı tamına 4 sayfa- doğru çekimi yakalayabilmek için 70 kez sahneyi tekrarlamak durumunda kaldılar.

Bradley, “Tek yapmam gereken 4 sayfalık bir konuşmayı hatırlamak, ki bu konuşmayı bir günde 70 kez yapmak zorunda kaldım, herkesi tanıtmak ve ekmek ve tuzla karşılamaktı. Bundan sonra diğerleri bütün o insanları katletme işine girişirken ben sadece arkama yaslanıp sahte şarabımı yudumlayacaktım. Sadece orada oturup keyfini çıkarmak durumundaydım" dedi.

Game of Thrones, Mayıs 2019'da sona ermişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU