Kadir Topbaş'ın çocukları, 15 Temmuz'dan 4 ay önce FETÖ'den tutuklu damat Kavurmacı'nın şirketinden ayrılmış

Gazeteci Caner Taşpınar'ın kaleme aldığı "Damat - Fethullahçıların AKP'li Kayınpederleri" kitabında, Topbaş'ların 15 Temmuz sürecinde ABD'de olmasına da dikkat çekildi

Fotoğraf: Twitter

Gazeteci Caner Taşpınar'ın kaleme aldığı "Damat - Fethullahçıların AKP'li Kayınpederleri" kitabında, eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın çocuklarının, FETÖ'den tutuklu damadının şirketinden 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden önce ayrıldıkları bilgisi yer aldı.

hbkJcm9J_400x400.jpg
Gazeteci Caner Taşpınar'ın kaleme aldığı kitap, 15 Ocak'ta raflardaki yerini aldı


Ömer Faruk Kavurmacı'nın sahibi olduğu İstanbul Çikolata ve Gıda Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi'nin ortağı olarak görünen Topbaş'ın kızı Kübra Kavurmacı ve Topbaş'ın oğlu Mustafa Ömer Topbaş, Ticaret Sicil Gazetesi'ndeki bilgilere göre, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden 4 ay önce şirket yönetiminden ayrıldı.

topbaş kavurmacı ticaret sicil.jpg
Görsel: Damat - Fethullahçıların AKP'li Kayınpederleri / Caner Taşpınar


Gazeteci Caner Taşpınar, kitabında Kadir Topbaş'ın çocuklarının Kavurmacı'nın şirketinden ayrılışını şöyle anlatıyor:

FETÖ’den tutuklu bulunan damat Ömer Faruk Kavurmacı’nın eşi Kübra Kavurmacı’nın İstanbul Ticaret Odası (İTO) kayıtlarında ortağı olduğu tek şirket bulunuyor: İstanbul Çikolata Ve Gıda Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi.

Şirket 2008’de kuruluyor. Ortakları arasında Ömer Faruk Kavurmacı, Kübra Kavurmacı ve Mustafa Ömer Topbaş var. 

İTO kayıtlarını incelerken Ömer Faruk Kavurmacı’nın şirkette halen aktif olduğunu, hatta 2026 yılına kadar müdür olarak tescillendiğini gördüm. Ancak, Kübra Kavurmacı ve Mustafa Ömer Topbaş eski ortak olarak yer alıyordu. Hemen aklıma 15 Temmuz sürecinden sonra, yani damat Ömer Faruk Kavurmacı tutuklandıktan sonra şirketten ayrılmış olabilecekleri aklıma geldi. Ancak, durum böyle değildi…

İTO kayıtlarından sonra detaylara bakmak için Ticaret Sicil Gazetesi’ne geçtim. 

Ticaret Sicil Gazetesi’ne işlenen bilgilere göre; Kübra Kavurmacı ve Mustafa Ömer Topbaş hisselerini 10 Mart 2016’da Ömer Faruk Kavurmacı’ya devretmiş…

Yani, 15 Temmuz 2016 FETÖ’cü darbe girişiminden önce…

Kadir Topbaş, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz günü tüm ailesi ve yakınlarıyla birlikte ABD’nin New York kentindeydi. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkanı (UCLG) olarak BM Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Düzeyli Siyasi Forumu Yerel ve Ulusal Yönetimler Arasında Dikey İşbirliği oturumuna konuşmacı olarak katılmıştı. 

15 Temmuz'dan sonra Erdoğan'ın "Gözler seni aradı" sitemi

Neden ABD’de olduğunu ve dönemediğini “TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu”na şöyle anlatmıştı: 

3 Temmuz 2016 tarihinde ECOSOC Başkanlığı ve BM Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi UNDESA adına BM Genel Merkezi'nde yapılacak toplantıya ana konuşmacı olarak katılmak üzere davet edildim. Bu toplantı ve sonrasında foruma katılan iştirakçilerle ikili görüşme ve toplantılara katılmak için 12.02.2016 ile 20.07.2016 tarihleri arasında görevli olarak yurt dışında bulunacağımı İstanbul Valiliği'ne resmi yazı ile bildirdim. Komisyonda dile getirilen ‘dönüş tarihinin 15 Temmuz 2016 Cuma gününden önce olduğu ancak bu tarihde dönmediğim iddiası' gerçeği yansıtmamaktadır.

Kadir Topbaş, 28 Temmuz'da Posta gazetesine verdiği röportajda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirildiğini belirtmiş ve kendisine "Gözler seni aradı, burada olmalıydın” dediğini aktarmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU