TFF Başkanı Nihat Özdemir'in oğlu ve gelini Metin İyidil'in kaçma teşebbüsüne yardım ettikleri şüphesiyle gözaltına alındı

Metin İyidil hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesi tarafından kaldırılarak beraatine ve tahliyesine hükmedilmişti. Başsavcılık karara itiraz edince, İyidil hakkında yakalama kararı çıkmıştı

Batuhan Özdemir (solda), Metin İyidil (sağda) / Kolaj: Independent Türkçe

Tahliye edildikten sonra hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan eski Korgeneral Metin İyidil'le birlikte, 5 kişi daha gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesi'nin yerel mahkeme tarafından verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını kaldırıp beraatine ve tahliyesine hükmettiği eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Komutanı Metin İyidil, terörle mücadele ekipleri tarafından Ankara'daki evinde tekrar gözaltına alındı.

İyidil'le birlikte Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in oğlu Batuhan Özdemir, gelini Aslı Özdemir ve İyidil’in avukatı Abdullah Kaya hakkında da gözaltı işlemi yapıldı.

Metin İyidil'in ablası Gülseren Özdemir, Nihat Özdemir'le evliydi. Gülseren Özdemir, 2016 yılında yaşamını yitirmişti.

Özdemir'in oğlu ve gelininin yanı sıra, İyidil'in kızı ve damadı da gözaltında.

Gözaltına alınan isimlerinde, İyidil'in yurt dışına kaçma teşebbüsüne yardım ettiği iddia ediliyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU