Yeni Game of Thrones dizisi House of the Dragon’un yayın tarihi belli oldu

Dizi 2022’de beyaz ekrana gelecek

Game of Thrones’taki olayların öncesini anlatacak House of the Dragon’un hayranlarla buluşma tarihi nihayet belli oldu. 

Deadline’a konuşan HBO Programlama Müdürü Casey Bloys dizinin yayın tarihine ilişkin, “Benim tahminim 2022 yılı içinde” dedi. Daha detaylı bir tahminde bulunmak için henüz çok erken olduğunu vurgulayan Bloys senaryonun da yakında yazım aşamasına geçeceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ryan Condal’ın, George R.R. Martin’in Ateş ve Kan (Fire and Blood) romanından uyarlayarak kaleme alacağı House of the Dragon, Game of Thrones’daki olayların 300 yıl öncesinde geçecek. Dizi, Daenerys’in ejderha efendisi ataları Targaryen Hanedanı’nın hikayesini anlatacak.

Game of Thrones’a imza atan isimlerden Miguel Sapochnik ve Condal ikilisinin başyapımcı olarak çalışacağı House of the Dragon, Game of Thrones başyapımcıları Martin ve Vince Gerardis’i de projeye dahil ediyor.

House of the Dragon, HBO çatısı altındaki 4 Game of Thrones yan projesinden biri. Diğer üçü şimdilik, belki geçici, belki de belirsiz olarak askıda.

house-of-the-dragon-HBO.jpg
Dizi, Game of Thrones'taki olayların 300 yıl öncesini ele alacak (HBO)

 

“Tabii ki büyük ve karmaşık bir dizi” diyen Bloys, henüz oyuncu kadrosuyla ilgili iletecek bir haber olmadığını belirtti.

Bloys, “Şu an benim için House of the Dragon’ı yayına sokmak bir numaralı öncelik diye düşünüyorum. Yanıp sönen başka yeşil ışıklar yok. Bazen yolun ortasındayken tahmin edilmedik bir şeyler çıkabilir ama şimdilik başka plan yok. Hepimiz House of the Dragon’a odaklıyız” diye konuştu. 

House of the Dragon, Jane Goldman’ın yazdığı ve Naomi Watts’ın başrolünde olacağı projeden sonra yeşil ışık yakılan ikinci Game of Thrones yan projesi oldu. Bloys, Naomi Watts’lı pilot bölümün devamının neden gelmediğini şöyle anlattı:

Bazen pilotların geliştirme safhasında taşlar yerine oturur, bazen de olmaz. Bana göre Jane’in çok iyi şekilde yaptığı zorlu şeylerden biri, çok daha fazla rol yaratılmasıydı ve bu çok daha fazlasını gerektiriyordu çünkü onun projesi ilk dizideki olaylardan 8 bin yıl öncesinde geçiyordu. Bu kolay bir hamle değil. House of the Dragons’un bu konudaki avantajlarından biri ortada bir metin, bir kitap olması. Bu da bir dizi akışı için bir tür yol haritası olabiliyor. (...) Bence Jane çok iyi bir iş çıkardı. Zorlu bir işti ama benim, ‘Şu kısmı olmuyor’ diye işaret edebileceğim bir şey yoktu. Sadece genel olarak çok iyi oturmadı. ‘Game of Thrones’tan sonra hayat var mı?’ diye kendimize sormaya başladığımız zamanlarda birden fazla proje geliştirmeyi kasten seçmemizin nedenlerinden biri bu. Yaptığımız ilk pilot çalışsa ve devamında başarı yakalasa çok şanslı olurduk ama sizin de bildiğiniz gibi geliştirmede işin doğru çalışması için çok kez denemek gerekiyor. Bu durum da farklı değildi.

 

Deadline

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU