ABD-Çin anlaşmasını Moody's yorumladı: Küresel anlamda işletmelerin güvenini azaltacak

ABD ile Çin arasında imzalanan anlaşma ile ilgili kredi derecelendirme kuruluşu ve finans şirketi Moody's açıklama yaptı

Görsel: Reuters

Çin-ABD Kapsamlı Ekonomik Diyaloğu’ndan Çin sorumlusu Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu He ile ABD Başkanı Donald Trump arasında birinci faz ekonomik ve ticari anlaşması imzalandı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmasının ikinci fazı için görüşmelerin hali hazırda başladığını söyledi.

Konuyla ilgili kredi derecelendirme şirketi Moody's de bir açıklama yayınladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Moody's, söz konusu işbirliğini olumlu olarak nitelemek ile birlikte anlaşmanın Washington ve Pekin arasındaki temel farklılıkları çözemeyeceğini, küresel olarak işletmelerin güvenini azaltacağını belirtti.

Beyaz Saray’ın baş ekonomi danışmanı Larry Kudlow ise Çin’den ithalata uygulanmakta olan gümrük tarifelerinin ticaret anlaşmasının birinci fazının Pekin tarafından nasıl uygulamaya geçirildiği görülene kadar devam edeceğini söyledi.

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı, ABD Başkanı Trump'ın Mart 2018'de Çin'den ithal edilen bazı ürünlere yaptığı ilave tarifelerle başlamıştı.

Ticaret savaşı, soya fasulyesinden otomotiv parçalarına, teknoloji şirketlerinden Çin'in teknolojide yerlileşme programı "Made in China 2025" ve kilit öneme sahip teknolojilerin üretilmesinde rol alan nadir elementlerin koz olarak taraflar arasında kullanılmasına kadar genişlemişti.

Anlaşmanın ABD ve Çin arasında gümrük vergilerini düşürmesi ve Çin'in Amerika'dan ithalatını arttırması bekleniyor.

Özellikle tarım, enerji ve çeşitli ürünlerdeki Çin'in yaptığı ABD'den yapacağı alımların artacağı ifade ediliyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU