Diyanet'in kararı sonrası camide taburede ısrar etti, istediği oldu

Diyanet’in cami ve mescitlerdeki taburelerin kaldırılması talimatına noterden ihtarname göndererek itiraz eden 87 yaşındaki Abdullah Işıklar’a iyi haber Darülacaze Mescidi'nden geldi

Fotoğraf: Hürriyet

İstanbul Beşiktaş’ta yaşayan 87 yaşındaki Abdullah Işıklar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cami ve mescitlerdeki taburelerin kaldırılması talimatıyla mağdur olduğunu belirtti.

Noterden ihtarname gönderen Işıklar, ayakta namaz kılamadığını, tabureler olmadığı için de camiye gidemediğini, gerekirse Diyanet’e dava açacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet gazetesinden İdris Emen'in haberine göre, Darülaceze Başkanlığı, haftanın bir günü arkadaşlarını ziyarete gelen Abdullah Işıklar ve onun gibi ayakta namaz kılamayanlar için Darülaceze mescidine 10 katlanır tabure alındığını açıkladı.

Abdullah Işıklar “Diyanet’ten henüz bir haber gelmedi. Ancak Darülaceze’nin tabureleri mescide geri koyması fevkalade iyi bir haber. Her perşembe olduğu gibi bugün Darülaceze’ye gideceğim. Benim beklentim camilere de birkaç tabure konulması” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca son günlerde camilerde sıklıkla karşılaşılan tabure ve sandalye kullanımına ilişkin yayımlanan genelgede, sabit oturaklardan müstakil mekanlar oluşturulmayacağı ve ihtiyaç halinde sadece katlanabilir tabure kullanılabileceği belirtilmişti.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU