Pistlerin yeni efsanesi Sebastien Ogier

Dünya Ralli Şampiyonası’nın yeni efsanesi Sebastien Ogier’in çocukluktan başlayan motor sporları tutkusu, dünyanın en büyükleri arasına girmesini sağladı

Sebastien Ogier Fotoğraf: AA

Yedinci dünya şampiyonluğu için Dünya Ralli Şampiyonası’nda mücadele edecek olan Sebastian Ogier adını şimdiden dünyanın en iyileri arasına yazdırmayı başardı. 
 
Ogier 17 Aralık 1983’te Fransa’da doğdu. Ünlü pilot Senna hayranı bir baba ve otokros şoförü olan amcasının etkisinde geçen ilk gençlik yıllarında motorsporlarına aşık olan Ogier’in mesleği daha o günlerde belli olacaktı. 

 

 

Bir süre karting yapan Ogier, 2005 yılında Fransa Federasyonu tarafından düzenlenen ve genç yeteneklerin tespit edildiği yarış olan Rallye Jeunes'u kazanarak yarışmalara girmeye başladı.

Bu galibiyet onu 2006 yılında Peugeot 206’nın sürücü koltuğuna oturtacaktı. O yıl Cardabelles'deki galibiyetiyle “Yılın Çaylağı” seçildi.

2007 yılında Rallye du Touquet, Rallye Terre des Causses, Rallye Terre de Langres ve Rallye Terre du Diois yarışlarını kazanan Ogier için artık hedef “Dünya Ralli Şampiyonası” oldu.

 

 

Dünya Ralli Şampiyonası’nda ilk yıllar

Sevastien Ogier, 2008 yılında dünya ralli şampiyonasına Citroën C2 S1600'ün sürücü koltuğuna oturarak başladı. Kazanmış olduğu Meksika, Ürdün, Almanya etapları ve Rally Fransa ikinciliği  onu Junior Dünya Şampiyonu unvanını almasını sağladı. 

Tarihler 2009’u gösterdiğinde Citroen C4’ün sürücü koltuğuna oturan Ogier sezonu 8. Olarak bitirdi ve sadece Yunanistan etabında podyuma çıkabildi. Ogier ilk ciddi çıkışını 2010 yılında yaptı. Portekiz, Japonya’da birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Yeni Zelanda'da ikinci, Finlandiya, Meksika ve Almanya’da üçüncü olarak podyuma çıkmayı başardı ve WRC’de genel sıralamada 4. oldu.

 

 

2011 yılında Portekiz, Ürdün, Yunanistan, Almanya, Fransa’da yarışları birinci tamamlayan Ogier, Arjantin ve Finlandiya’da üçüncü oldu ve sezonu genel sıralamada da üçüncü bitirdi.

2012 de Volkswagen Motorsport’la anlaşan Ogier yedi yarışta ilk 10’a girdi ve sezonu onuncu sırada tamamladı.

 

 

2013’de Loeb’ün ayrılmasıyla kaderi değişti

Kötü geçen ilk sezonun ardından Volkswagen’deki aracı Skoda Fabia’yı, Polo R WRC ile değiştirdi. 2013 yılının başında Fransızların efsane pilotu Sebastin Loeb tüm yarışlara katılmayacağını açıkladı. Loeb Dünya Ralli Şampiyonası’nı 9 yıldır üst üste kazanmış efsane bir pilottu ve bu durum Ogier için büyük bir fırsattı. Oldukça başarılı geçen sezonda dokuz galibiyet ve iki ikincilik le kariyerinin ilk şampiyonluğunu ve Sebastien Loeb’ün 9 yıllık serisini kırmayı başardı.

Ogier 2013 yılından itibaren tam 6 yıl üst üste Dünya Ralli Şampiyonu oldu. 2019 yılının başında tekrar eski takımı Citroen’e dönen Ogier 2019 yılının da şampiyonluk yolundaki en büyük adayı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU