Kazım Karabekir'in torunundan Bakan Kurum'a 15 Temmuz tepkisi

Ferhan Ayasbeyoğlu, Murat Kurum'a "İstiklal Savaşı'yla 15 Temmuz'un aynı kefeye konması kanıma dokunuyor" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum - Kazım Karabekir'in torunu Ferhan Ayasbeyoğlu

Kazım Karabekir’in anma programında Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz arasında benzerlik kuran Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Karabekir’in torunu tarafından protesto edildi.

Karaman’daki program’da konuşan Bakan Kurum Atatürk ve Kazım Karabekir’in Kurtuluş Savaşı’nın iki büyük önderi olduğuna dikkat çekerek "İstiklal Harbi'nin ilk dakikalarından itibaren büyük bir ittifakla, dostluk ve kardeşlikle hareket ettiler ve milletimize bir vatan armağan etmek için canlarını dişlerine taktılar, geceyi gündüze azık ettiler. Bugün de ülkemize, o dönemin bir benzerini yaşatmak isteyenler var. Ülkemizi sıkıştırmak, bölmek isteyenler var. Tüm yolları, hatta darbeyi bile deneseler de başaramadılar, başaramayacaklar" dedi.

Bu sırada salonda bulunan Kazım Karabekir’in torunu Ferhan Ayasbeyoğlu Bakan Kurum’a tepki göstererek "Bugün 15 Temmuz hakkında konuşmamanızı rica ediyorum. Yarın, öbür gün istediğinizi yapın ama lütfen buna alet etmeyin. Böyle bir konuşma yapılması benim kanıma dokunuyor" diye konuştu.

Salondaki bazı görevliler Ayasbeyoğlu’nu dışarı çıkarmak istedi, Murat Kurum ise görevlileri engelleyip "Biz 15 Temmuz’da vatanın, milletin bütünlüğü için bu mücadeleyi verdik. O gün de birçok şehidimiz, birçok gazimiz oldu. Onlar da vatanın birliği, beraberliği, bütünlüğü için mücadele etmiştir" sözleriyle karşılık verdi.

Salondakiler de alkışlarla Bakan Kurum’a destek verdi, bunun üzerine Ferhan Ayasbeyoğlu yine ayağa kalkmak istedi. Murat Kurum önce “Oturun, taşkınlık yapmayın” dedi, Ayasbeyoğlu salondan çıkmak isteyince görevlilere “Bırakın çıksın” dedi.

Ferhan Ayasbeyoğlu salonu terk ederken Murat Kurum’a “Çok ayıp ediyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

DAHA FAZLA HABER OKU