Arkadaşlarının "hayır" dediği cemevi kararına "evet" diyen MHP’li Mert: Partimin kararını değil, kendi vicdanımı dinledim

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde cemevlerinin imar planlarına ibadethane olarak işlenmesi kararına partisinin diğer üyelerinin tersine evet oyu veren MHP’li Osman Mert, “Kendi vicdanımı dinledim” dedi

İzmir'de yedi cemevi imar planlarına ibadethane olarak işlenecek / Fotoğraf: İzmir Belediyesi Basın Birimi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, il genelindeki 7 cemevini imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesine yönelik komisyonlardan gelen kararı, oy çokluğu ile kabul etti.

Önerge CHP’li ve İyi Partili üyelerin oylarıyla geçerken MHP’li üye Osman Mert dışında oylamaya katılan AK Partili ve MHP’li üyeler ise bir kişi hariç ret oyu verdi.

O kişi MHP'li meclis üyesi Osman Mert. 

Mert, diğer partili arkadaşlarının aksine cemevlerinin ibadethane sayılmasına “evet” diyerek dikkatleri üzerine çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde başkanlar da  içinde olmak üzere toplam 176 üye var.

CHP’nin 115, AK Parti’nin 47, MHP’nin yedi, İyi Parti’nin de yedi üyesi bulunmakta.

osmanaaaaa.jpg
Osman Mert / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

“Cemevlerinde cemlerde çok bulundum”

Independent Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Mert, İzmir Foçalı. Gayrimenkul danışmanlığı ile uğraşıyor.

Cemevlerinde Alevi arkadaşlarının yaptığı cemlerde çok bulunduğunu söyleyen Mert, neden evet dediğini şöyle açıkladı:

Onların inançları konusunda ne kadar samimi ve cemevleri konusunda ne kadar hassas olduklarını biliyordum ve gördüm. Bu hasssiyetlerini görmüş biri olarak ve mahkeme kararları ile cemevlerinin ibadethane olarak kabul edildiği bir noktada benim bu karara destek vermemden daha normal bir şey olamaz.

osmanoylama.jpg
Osman Mert oylamada / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

“Partimden olumsuz tepki almadım”

Diğer partili arkadaşlarından farklı oy atmasından dolayı partisinden olumsuz bir tepki almadığını iddia eden Mert, sözlerini şöyle sürdürdü:

Parti kararını değil kendi vicdanımı dinledim. Ancak bu benim ilk farklı davrandığım ilk olay değil. Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu’nun adının Cinsiyet Eşitliği Komisyonu olarak değiştirilmesinde de kendi vicdanımı dinleyerek farklı oy kullandım.

Meclis üyesi Osman Mert, kararından dolayı vatandaşlardan çok sayıda tebrik telefonu ve ziyareti aldığını da sözlerine ekledi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU