Erdoğan: Seçimlerin üzerinden bir yıl geçmeden şovmenlerin maskesi düşmeye başladı

İBB Başkanlığı yaptığı dönemi hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4,5 yıllık belediye başkanlığım döneminde tabiri caizse hem şeytan taşladık hem de tavaf yaptık" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki Kardeş Belediyeler Toplantısı’nda konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı yaptığı dönemi hatırlatan Erdoğan, "1994 senesinde İBB görevini üstlendiğimizde bürokratik vesayetten kadro sıkıntısına kadar birçok problemler yaşadık. Ama bunların hiçbirinin bizi ideallerimizden, hayallerimizden, şehrimize hizmet aşkından alıkoymasına müsaade etmedik" şeklinde konuştu.

"Şovmenlerin maskesi düşmeye başladı"

"Şehrine hizmet değil de şov peşinde koşanların ne hallere düştüğünü görüyorsunuz" diyen Erdoğan, "Son mahalli idareler seçimlerinin üzerinden bir sene bile geçmeden şovmenlerin maskesi düşmeye, gerçek yüzleri ifşa olmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "4,5 yıllık belediye başkanlığım döneminde tabiri caizse hem şeytan taşladık hem de tavaf yaptık" dedi.

AK Partili belediyelerin alameti farikasının her zaman ulaşılabilir olması olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, "İman varsa, imkan da vardır diyerek Türkiye’nin yarınlarına damga vuracak eserleri ülkemize muhakkak kazandıracağız" açıklamasında bulundu.

Batıdaki belediyelerin 'keyfe keder' işlere ciddi kaynaklar ayırdığını savunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin heba edecek tek bir çivisi, boşa geçirecek tek bir anı dahi yoktur. Bu millet, hizmet üretenlerle laf üretenlerin, gecesini gündüzüne katıp çalışanlarla yan gelip yatanların tefrikini her zaman yapmıştır"

Erdoğan, konuşmasını "Siz belediye başkanlarımızdan benim ricam kendi işinize odaklanmanızdır. Başkalarının dar ufuklarının bizi esir almasına asla izin vermeyeceği. AK Partili başkanlar, rutine sığınan değil, çığır açan, hizmet ve projeleriyle her zaman örnek ve öncü olacak adımlar atmak durumundadır" sözleriyle sonlandırdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU