Türk lokumuna benzettiği Getir’e 25 milyon dolar yatırım yaptı

Getir’in kurucusu Salur: Aldığımız yatırımlar, Türkiye’den çıkan bir fikrin elde ettiği başarıları perçinlememize ve yeni pazarlara açılmamıza destek olacak

Fotoğraf: İHA

Türkiye’nin teknolojik girişimi Getir, Silikon Vadisi’nin önemli yatırımcısı Sir Michael Moritz’in liderliğinde bir grup yatırımcıdan 38 milyon dolarlık yatırım aldı.

Michael Moritz kişisel yatırım fonu Crankstart aracılığıyla Getir’e 25 milyon dolar yatırım yaptı. Moritz’in ardından Brezilya ve Türkiye’den bazı yatırımcılar 13 milyon dolarlık ek fon sağladı.

Getir Kurucusu Nazım Salur konuya dair “Getir ile dünyada bir ilki gerçekleştirdik, bir pazar oluşturduk. Aldığımız yatırımlar, Türkiye’den çıkan bir fikrin elde ettiği başarıları perçinlememize ve yeni pazarlara açılmamıza destek olacak” ifadelerini kullandı.

Lokum benzetmesi

Getir’in potansiyeline inanan ve yatırım turunda liderliği üstlenen Sir Michael Moritz, bahsi geçen şirketin iş modelini "Taze bir tarifle, beklenmedik malzemelerle hazırlanmış bir Türk lokumu"na benzetti.

Londra bazlı Numis Securities CEO’su Alex Ham da şirkete ilişkin görüşlerini Financial Times’a şöyle paylaştı:

Getir’e olan dış ilginin Türkiye pazarına biraz ışık tutacağını umut ediyorum. Türkiye’de 20 tane daha Getir olmadığını bilsem de süper yetenekli bazı girişimcilerin ve gerçekten ilginç işlerin olduğunu biliyorum.

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU