Fatih Altaylı: Yerli otomobil işinde kandırılıyoruz

“Kandırmanın küçüğü büyüğü olmaz. Bir kez kandırmaya başladın mı bunun sonu gelmez"

Fotoğraf: Twitter

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) projesi hakkında yanlışlıklar olduğunu, insanların kandırıldığını, hesapların tutmadığını yazdı. Altaylı, Bosch CEO’su Gürcan Karakaş’a eleştiriler yöneltti.

Altaylı, TOGG’a ayırdığı köşe yazısına “Yerli ve milli elektrikli otomobil işinde yanlışlar var diyorum, kandırılıyoruz diyorum, hesaplar tutmuyor diyorum. Bosch’tan bulduğumuz CEO’dan tık yok” ifadeleriyle başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Adamın umurunda değil”

Karakaş’ın kendisini arayıp bilgi vermesini beklemediğini ancak bir basın bürosu aracılığıyla ile kamuyu bilgilendirebileceğine dikkati çeken Altaylı şöyle devam etti:

Hadi belli ki, bana gıcıksın. Yahu Türkiye’nin otomobil ile ilgilenen, otomotiv gazetecisi dediğin tüm adamları soru soruyor, birine bile yanıt yok. Çünkü adamın umurunda değil.

Karakaş’ın transfer parasını aldığını ortaya bir yerli otomobil çıkarmasa bile bir şey olmayacağı görüşünü dile getiren Altaylı şu ifadeleri kullandı:

Ondan ses yok ama babayiğitlerden yani taşın altında gerçekten eli olanlardan, parayı, sermayeyi koyanlardan ve koyacak olanlardan ses de geliyor bilgi paylaşıyoruz.

Altaylı “Bak Gürcan Karakaş Beyefendi” diye seslendiği CEO için şunları söyledi:

Şimdiye kadar yaptığın tek şey Pininfarina’nın garajından bir araç seçmek oldu. Onu da büyük bir marifet yapmış gibi videolarla falan anlatıyorsun. Bu bile sana güvenmemem için yeterli. Çünkü kandırmanın küçüğü büyüğü olmaz. Bir kez kandırmaya başladın mı bunun sonu gelmez. Şimdi sağa sola “Bir evren kuruyoruz” falan diyeceksin. Bana sorarsan o bir “Hayal evreni”.

 

haberturk.com

DAHA FAZLA HABER OKU