Saadet’ten seçim kampanyasında "Cepsiz ceket" mesajı

Saadet Partisi seçim kampanyası stratejisini yolsuzluk iddiaları çerçevesinde çizdi. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu aday tanıtım toplantısında bazı belediye başkanlarına “cepsiz ceket” giydirdi

1

31 Mart yerel seçimine hazırlanan partilerden olan Saadet Partisi dün bazı adaylarını daha açıkladı. Ankara’da yapılan aday tanıtım toplantısında SP’nin seçim kampanyasının satır başları da ortaya çıktı. 

Parti geçtiğimiz haftalarda seçim kampanyasıyla ilgili ilk videoyu sosyal medyadan paylaşmıştı. Lacivert bir ceketin görüldüğü filmde, “Alıştırıldığınız bütün ceketleri unutun, yepyeni bir yaklaşıma hazır olun” ifadeleri kullanıldı.

SP’nin “ceketli” reklam filminin sırrı aday tanıtım toplantısında anlaşıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, aday tanıtım toplantısında beş belediye başkan adayına özel olarak hazırlanmış “cepsiz ceket” giydirdi. 

Tanıtım filminde “cepsiz ceket” şu ifadelerle anlatıldı:

 "Cepsiz ceket; kendi değil halkı kazansın diye belediyecilik yapanların ceketidir. Cepsiz ceket; yetim ve öksüzün hakkını sırtında bir kurşun tabut gibi taşıyanların ceketidir. Cepsiz ceket; saklayacak tek bir çıkarı ve haram lokması olmayanların ceketidir. Cepsiz ceket; şehidin, gazinin bu vatan için verdiklerini, zihninden de gönlünden de asla çıkarmayanların ceketidir. Cepsiz ceket; zamanı geldiğinde gönül ferahlığı ve vicdan rahatlığı ile önünü ilikleyip halkının karşısına, Allah'ın karşısına çıkar gibi çıkabileceklerin ceketidir. Cepsiz ceket; halkından başkasının önünde eğilmesine sebep verecek bir şeyi saklamak zorunda kalmayanların ceketidir. Cepsiz ceket ahlaklı ve liyakatli siyasetin, belediyeciliğin giydiği cekettir." 

 

 

Bu kampanya partinin seçim kampanyasını “yolsuzluk iddiaları” üzerine kurguladığını gösteriyor.

Seçim sloganlar da aynı yönde belirlenmiş durumda.

Seçimlerde kullanılacak başlıca sloganlar şunlar: “Dürüst olmak gerekirse”, “Cepsiz Ceketliler İşbaşında”, “Dürüst Başkan, Dürüst Yönetim.”

 

SP’nin seçim kampanyasının maskotu ise “Dürüst Sami.”

Parti, İstanbul ve Ankara adaylarını hala duyurmadı. Aday tanıtım toplantısında açıklanan adayların bazıları şöyle:

Antalya: Ali Aktaş
Adıyaman: Ahmet Faruk Ünsal
Denizli: Süleyman Demirel
Eskişehir: Levent Baştürk
Malatya: Osman Cemali Marasalı
Adıyaman: Ahmet Faruk Ünsal
Bitlis: Yaşar Burhan
Bolu: Turan Kılınç
Edirne: Mansur İriş
Hakkari: Rahmi Çitçi
Sivas: Melih Seçilmiş
Yalova: Resul Genç
 

DAHA FAZLA HABER OKU