MHP’li belediye başkanının partiden istifası istendi

Olimpiyatlara gitmeye hak kazanan A Milli Kadın Voleybol takımı hakkında sosyal medyadan tepki çeken bir mesaj paylaşan Kaynaşlı Belediye Başkanı Sahin'in partiden istifası istendi

Fotoğraf: Twitter

Tokyo Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımı tepki çeken MHP'li Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin'in partiden istifası istendi. İstifa talimatı Bahçeliden geldi

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, sosyal medya hesabından partisinin kararına ilişkin paylaşımda bulundu.

Durmaz, "Milletçe haklı gururumuz olan Filenin Sultanları halkında, yapmış olduğu çirkin paylaşımı nedeniyle; Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey'in talimatlarıyla, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, belediye başkanları listemizden düşürülmüştür." ifadesini kullandı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şahin, sosyal medyadaki mesajında şunları söylemişti:

Allahu Teala’nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil.

Cumhuriyet’in konu hakkındaki sorularını yanıtlayan Şahin, şu açıklamayı da yapmıştı:

Bunu genel anlamda yazdım. Kamuoyu beni takip ediyor. Takipçimiz çok. Art niyet taşımıyoruz. Bizler İslam ülkesinde yaşıyoruz. Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz. Bu haram.

 

Hürriyet, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU