Galatasaray’da santrafor krizi

Galatasaray’da Gomis’in satılmasından sonra 6 aydır çözülemeyen santrafor transferi haftaya damgasını vurdu. Galatasaray taraftar gurubu ultrAslan 31 Ocak akşamına kadar “sabırla” bekleyeceğiz açıklaması yaptı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim transfer için 31 Ocak'a kadar sabredilmesi gerektiğini söyledi Fotoğraf: AA

Galatasaray’da yılan hikayesine dönen santrafor transferi konusu, Galatasaray gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Mustafa Cengiz’in, “Herkes forvet transferi bekliyor. Ben de artık rüyalarımda görüyorum forvet transferini” sözleri bu tartışmaların fitilini ateşlemişti.

Ara transfer dönemi başladığında herkes Galatasaray’dan forvet transferi bekliyordu. Geçen senenin şampiyonu Galatasaray, sezon sonunda gol kralı olan santraforu Bafetimbi Gomis’i yüksek maliyeti nedeniyle Suudi Arabistan’ın Al-Ittihad kulübüne 6 milyon euro bedelle göndermesinden sonra geçen 6 aylık sürede forvet almadı. Takımdaki tek santrafor olan Eren Derdiyok'da Fatih Terim tarafından kadro dışı bırakılıp kulüpten gönderilince Galatasaray santraforsuz kaldı.

Yapılan transferlerle önemli bir gelir elde eden Galatasaray kulübünün transfer yapmaması Galatasaraylı taraftarların ve teknik heyetin tepkisini çekti. Cumartesi akşamı oynanan Göztepe maçı sonrası basın toplantısında konuşan Fatih Terim, merak edilen konulara da açıklık getirdi.

İstifa söylentileri

Ozan Kabak’ın transferi ve istifa söylentileriyle alakalı konuşan Terim, "Ozan'ın devre arasında gitmesini istemedim. Teknik olarak ihtiyacım olduğunu söyledim. Sayın başkan ve bazı yönetici arkadaşlar idari ve ekonomik olarak böyle bir karar vermeyi düşündüler. İki tane şık vardı. İdari karara saygı duymak veya başka bir şey. O başka şey artık Galatasaraylılara söz verdim öyle bir şey yok. Onun için bir şey demedim” ifadelerini kullandı.

Santrafor transferi yılan hikayesine döndü 

Santrafor transferinin yapılmaması konusuyla ilgili Terim, “Biz de yapmak istiyoruz. Peki neden olmuyor. Alacağınız zaman paranız olmuyor, paranız olduğu zaman zamanınız olmuyor. En iyisini almaya çalışıyoruz. Galatasaray’a en faydalı olacak, en ekonomik şekilde. Ben isim üzerinden gitmek istemiyorum. Bu durumu ben de Galatasaray'a yakıştıramıyorum. Ben de uygun bulmuyorum. 31 Ocak’a kadar sabırla beklesinler” dedi.

Fatih Terim’in bu açıklamalarının ardından Galatasaraylı taraftar guruplarının sosyal medyada açtığı tag dünya TT listesine girdi. Ultraslan taraftar gurubu resmi Twitter hesabından “sabırla” bekleyeceğiz paylaşımında bulundu.

 

 

Tüm bu gelişmelerin ardından dün gece yönetim, Fatih Terim ve teknik kadro bir toplantı yaptı. Galatasaray Kulübü resmi Twitter hesabından “başkanımız, yöneticilerimiz, teknik heyetimiz… Galatasaray için, zamana sığmayan çalışmalar…” açıklamasıyla 01:14’de paylaşım yapıldı.

 

 

Paylaşılan fotoğrafta en dikkat çeken detay transfer edilmesi düşünülen isimlerin yazılı olduğu tahta buzlanmış halde servis edildi. Şimdilik buzlar erimiş gibi gözükse de 31 Ocak akşamına kadar transferin yapılmaması durumunda olağanüstü kongre yapılacağı iddia ediliyor. Olağanüstü kongre yapılırsa yönetimin önündeki en büyük tehlike yönetimin ibra edilmemesi olacak.

DAHA FAZLA HABER OKU