İtiraz… İstifa… Kapalı oylama… Toplantıyı terk… CHP’nin 18 saatlik toplantısında hangi noktalarda gerginlik yaşandı?

CHP toplantıya 3 kez ara vermek zorunda kaldı. İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu istifa etti, sonra vazgeçti. İşte toplantıda yaşanan gerginlikler

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Merkez Yönetim Kurulu toplantısında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Tartışmaların yaşanmasından dolayı toplamda üç kez ara verildiği öğrenildi.

Kaftancıoğlu gitti geri geldi

Toplantı devam ederken İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu istifa ettiğini Twitter’dan duyurdu. Kaftancıoğlu’nun bu paylaşımı yaptığı sıralarda toplantıda İstanbul adayları oylanıyordu.  
 


Kaftancıoğlu attığı bu tweet’ten yedi saat sonra iki paylaşım daha yaptı. Bu kez istifadan vazgeçtiğini duyurdu.
 


Kaftancıoğlu’nun Ataşehir adayı olarak belirlenen Battal İlgezdi’ye tepki nedeniyle istifa ettiği söylenenler arasında.

Kapalı oylama yapıldı

Gergin devam eden toplantıda söz alan üyeler, PM’ye sunulan bazı belediye başkan adaylarına itirazda bulundu. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun istifası da bazı üyelerin parti yönetimine eleştirilerine yol açtı.

Yaşanan tartışmalar üzerine bazı PM üyeleri “kapalı oylama” talebinde bulundu. Bu talep doğrultusunda çok sayıda ilçenin adayı kapalı oylama yöntemiyle belirlendi.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın, bazı adaylarla ilgili yeniden değerlendirme talebinde bulunduğu, olumlu yanıt alamayınca toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

Sancaktepe’de toplu istifa

Toplantılar sürerken bir istifa da Sancaktepe İlçe Yönetim Kurulu’ndan geldi. Alper Yeğin'in belediye başkanlığına aday gösterilmemesine tepki göstererek toplu olarak görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.
Cumhuriyet Halk Partisi Sancaktepe İlçe Başkanı Sevgi Aksu ile birlikte istifa eden yönetim kurulu üyeleri ise şöyle:

Sakine Sönmez 
Kazım Yılmaz
Şafak Gülçiçeği
Hasan Karabulut
Vedat Atış
Nuran Başaran
Metin Yılmaz
Selma Çelikol
Uğur İrfan Ergün 
 


Marmaris İlçe Başkanlığı yönetimi de istifa etti

İstifa kararını ilçe başkanı Tolga Akbay basın toplantısı ile duyurdu. İstifa gerekçesi olarak iradelerinin hiçe sayıldığını öne sürdü.

Yönetimin yedek üyelerle  birlikte istifa ettiği duyuran Akbay şunları söyledi.

"MYK toplantısında mevcut Belediye Başkanı Ali Acar aday olarak açıklandı. PM toplantısında demokratik olmayan, hukuksuz, etik olmayan, anti demokratik bir şekilde başka bir isim getirildi. Bizim derdimiz isimler değil. Marmaris ilçe örgütünün siyasi iradesi hiçe sayıldı. Biz bu nedenle sabahleyin acil olarak toplandık. İrademizin hiçe sayılması kabul edilemez. Oy birliği ile CHP ilçe yönetim kurulu üyeleri olarak, yönetim kurulu üyeliğinden ve parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayız." 

Gazetecilerin soruları üzerine başka siyasi partilerle görüşmelerinin olacağına dikkati çeken Akbay, "3 bin 700 üyemizin yarısı istifa edebilir" dedi.

DAHA FAZLA HABER OKU