Havalimanında 200 canlı akreple yakalandı

Zehirli eklembacaklılar plastik kutuların içinde bulundu

Hottentotta tamulus (Kırmızı Hint Akrebi) Sri Lanka'da yaşayan ve insanlar için ölümcül zehir barındıran tek akrep türü (Reuters)

Bir Çin vatandaşı zehirli eklembacaklıları plastik kutulara doldurdu ama Sri Lanka Havayolları'nın Guangzhou uçuşuna binmeden önce başkent Colombo yakınlarındaki Bandaranaike Uluslararası Havalimanı'ndaki gümrük yetkilileri tarafından durduruldu.

Yetkililer, adamın akreplerin zehirini Çin'de satmak için çıkarmayı planladığını ileri sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

100.000 Sri Lanka rupisi (yaklaşık 3 bin TL) para cezasına çarptırılan adamın akrepleri teslim etmesi sonrası yolculuğuna devam etmesine izin verildi.

Sri Lanka, biri insanlar için ölümcül olan 18 zehirli akrep türüne ev sahipliği yapıyor.

Sri Lanka'nın Fauna ve Flora Koruma Yönetmeliğine göre, canlı akreplerin izinsiz ihracı yasadışı olsa da, Geo TV'ye konuşan Sri Lanka gümrük departmanı sözcüsü Sunil Jayaratne'ye göre vahşi hayvan kaçakçılığı “kazançlı ticaret” haline gelmiş durumda.

Yolcuyu gözaltına aldık ve soruşturma başlattık. 200 akrebe bir değer biçmedik ama canlı vahşi hayvan ticareti kazançlı bir ticaret haline geldi.

Mart 2019'da düzenlenen Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Son Sözleşme (CITES) konferansında, Sri Lanka ek yaban hayatı korumaları için en çok teklif sunan ülke oldu.
 


Öneriler, Sri Lanka'nın sürüngenlerinin, balıklarının ve eklembacaklılarının korunmasıyla ilgiliydi.

1993 yılından bu yana tüm sürüngenlerin ihracatı yasaklanmış olsa da, bu türler için belgelenmiş satış, açık artırma ve çevrimiçi ilanların sayısı son yıllarda arttı. Genellikle Avrupa'da evcil hayvan olarak satılıyorlar.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Keremcan Karabatak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU