HDP Eş Genel Başkanı: Diyanet 'Allah rızkını verir' diyor, Allah rızkını verir de çalmasalar...

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin grup toplantısında gündeme dair gelişmeleri değenlendirdi

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. 

Temelli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Devran" kitabından sahneye uyarlanan tiyatro oyununa gidenleri hedef almasını eleştirdi.

Temelli, "İki satır kompozisyon ödevi yazmaktan aciz, iki cümle kuracak olsa promptera muhtaç zihniyet önce Demirtaş'a sonra Kadir İnanır'a saldırdı. Sana kötü bir haberim var. Demirtaş bir kitap daha yazdı. Arkadaşlarımız bir onur kütüphanesi kuruyorlar. Bu da size dert olsun." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ocak'ta yaptığı "Maalesef gençlerimiz genç yaşta evlenmiyor. Çoğu 30’u aşkın evleniyor ya da çoğu evde kalıyor.” sözleri ve sonrasındaki tartışmalara da değindi:

Her 3 üniversite mezunundan 1'i işsiz, gençlere "evlenin" diyor. Diyanet hemen peşinden diyor ki "Allah rızkını verir". Allah rızkını verir de çalmasalar... Ey Diyanet bir de hırsızlara laf et!

"Libya, Erdoğan'ın şahsıyla ilgili"

"Libya’da mesele Türkiye ile ilgili değil, Erdoğan'ın şahsıyla ilgili. Bütün ülkeleri tek tek sayıyorlar Türkiye’ye gelince “Erdoğan” diyorlar. Buradan bir dış politika çıkmaz." diyen Temelli, "Afrin’e girdiler zeytin çaldılar, Girê Spî’ye girdiler buğday çaldılar. İşte bunların zihniyeti budur; işgal etmek, ele geçirmek, talan etmek. Tam bir çete hukuku!" diye konuştu. 

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU