Marvel’ın vampiri Morbius nihayet ortaya çıktı

Morbius’un ilk fragmanında vampir kahramanımızın çizgi romandaki versiyonuna sadık kaldığını görüyoruz

Sony-Marvel ortak yapımı Morbius’tan yayımlanan ilk fragman, merakla beklenen karakteri gün yüzüne çıkardı.

Oscarlı oyuncu Jared Leto’nun başrolünde yer aldığı yapım 1971’de Marvel’ın The Amazing Spider-Man çizgi roman serisinde yer alan kötü karakter Morbius’a odaklanıyor.

Yönetmen koltuğunda 2015 yapımı 44. Çocuk (Child 44) ve 2017 yapımı Hayat (Life) filmleriyle bilinen Daniel Espinosa’nın oturduğu film nadir bir kan hastalığı bulunan biyokimyacı Michael Morbius’un kendini iyileştirmeye çalışırken korkunç bir mutasyona uğrayarak yanlışlıkla bir vampire dönüşmesini anlatıyor.

Morbius - Screenrant.jpg
Morbius, çizgi roman köklerine bağlı kalmayı tercih etmiş (ScreenRant)

 

Morbius’un beyazperdeye aktarılacağının açıklanmasından bu yana Marvel hayranları sinemadaki versiyonun, Roy Thomas ve Gil Kane’in çizgi roman için yarattığı karaktere ne kadar sadık kalacağını merak ediyordu.

İlk Morbius fragmanının yayımlanmasıyla Jared Leto’nun canlandırdığı karakterin fiziksel özellikleri de ortaya çıkmış oldu.

Leto’nun Morbius’u, çizgi romandaki Morbius’la büyük benzerlikler taşıyor. Ana karakterin görüntüsü konusunda çizgi romana büyük ölçüde sadık kalınmasının sebeplerinden biri kuşkusuz orijinal Morbius’un efsanevi çizgi roman sanatçısı Gil Kane imzası taşıyor olması. Çizimleriyle 60 ve 70’lere damga vuran Kane, döneminin en üretken çizgi roman sanatçılarından biri olarak biliniyor.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Morbius’u tedavi sonrası acımasız bir yaratığa dönüşmüş olarak çizen Kane, sürekli gölgede gibi görünen göz yapısı, yarasayı anımsatan burnu ve büyük ağzının içinden görülen sivri köpekdişlerini öne çıkarmıştı. Morbius’un saçı dağınık, ten rengiyse beyazdı.

ScreenRant'ta yer alan habere göre Sony de ana karakterde Kane’in vurguladığı bu detayları kullanmayı uygun gördü.

Sony daha önce de bir diğer Örümcek-Adam düşmanı Venom’u 2018’de beyazperdeye taşımış, film 850 milyon dolarlık (yaklaşık 5 milyar TL) gişe hasılatı elde etmişti.     

Morbius’un 31 Temmuz 2020’de vizyona girmesi planlanıyor.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU