Bahçeli’den CHP’ye Demirtaş tepkisi: Çadır tiyatronuzu Kandil’de kurun

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu "Türk milleti bu siyaset ucubesini affetmeyecek, bulduğu ilk sandıkta da bedelini ödetecektir" ifadeleriyle eleştirdi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. 189 gün sonra partisinin TBMM'deki grup toplantısına katıldı.

Sağlık sorunları nedeniyle MHP'nin grup toplantıları 9 Temmuz 2019'dan bu yana yapılmıyordu.

Yaklaşık 6 ay sonra ilk kez grup toplantısında partililere seslenen Bahçeli iç ve dış politikadaki gelişmeleri gündemine aldı. 

"Hem bölgemiz hem küresel sistem huzursuzluk sarmalındadır." diyen Bahçeli, "Uzun bir aradan sonra yaptığımız grup toplantısına katılan herkese selam olsun. Sağlık sorunları yaşadığım dönemde arayan, soran herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

"Duaların gücü ve doktorlarımızın dokunuşları ile buradayız, son nfesimize kadar da burada olacağız" diyen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Sağlığım üzerinden spekülasyonlara yeltenenler bilmelidir ki biz şet ve şefaket kişilere erdemli gönüllere bakarız. Daha önce de söyledim dua edenler bela okuyanlardan fazla olduktan sonra ne fırtınadan korkarız ne de felaketlerden kaçarız. Ecel amel verdiği müddetçe alayı gelsin. Bu cepheyi yıkamazlar. Biz ülkücü doğduk ülkücü yaşadık vakti saati gelince ülkücü olarak öleceğiz. Alın yazımız budur.

"Övgü düzenler bu milletin ruh köküne yabancıdır"

Bahçeli, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yazdığı Devran kitabının tiyatroya uyarlanması ve ilk oyunun CHP'liler tarafından da izlenmesini eleştirdi:

Terörist Demirtaş’ın Devran isimli sözde kitabından tiyatro oyunu çıkarıp buna övgü düzenler bu milletin ruh köküne yabancı olanlardır. CHP’ye diyorum ki, çadır tiyatronuzu ya gidin Kandil’de kurun, ya da Pensilvanya’ya açın. Emin olun kapalı gişe oynatırsınız, hasılat rekorları kırarsınız. Fakat Müslüman mahallesinde salyangoz satmayın, satmaya kalkışmayın, zira sattırmayız, müsaade etmeyiz. Diyeceklerim Kılıçdaroğlu’nun kulağını küpe olsun, aksi halde Türk milleti bu siyaset ucubesini affetmeyecek, bulduğu ilk sandıkta da bedelini ödetecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU