Suriye Arap Haber Ajansı: Hakan Fidan ve Ali Memlük Rusya'da görüştü

Ajans haberinde, görüşmeye Rus yetkililerin de katıldığını öne sürdü

Fotoğraf: Reuters

Suriye Arap Haber Ajansı, (SANA) Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan’ın Moskova’da Suriye Ulusal Güvenlik Büro Başkanı Tümgeneral Ali Memlük ile görüştüğünü iddia etti.

Toplantıya Suriye, Rusya ve Türkiye’den temsilcilerin katıldığı öne sürülen haberde, “Suriye tarafı, Türk tarafından Suriye’nin egemenliği, toprak ve halk olarak istiklali ve toprak birliğine tam bağlılığı ve Suriye topraklarından derhal ve tam olarak çekilme talebinde bulundu” denildi.

Haber’de aynen şu ifadeler kullanıldı:

Memlük ile temsil olunan Suriye tarafı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan’ın temsil ettiği Türk tarafının, İdlib konusunda 17-9-2018 tarihli Soçi ittifakı gereğince, özellikle de bölgeyi teröristlerden ve silahlardan arındırarak, Halep -Lazkiye ve Halep – Hama yollarını açma bağlamında, yükümlülüklerini yerine getirmesi zorunluluğuna çağrıda bulundu.

Tümgeneral Memlük, Suriye Devleti’nin, Suriye’nin İdlib bölgesinin tamamını, terörist örgütlerin canlı kalkan olarak kullandığı Suriyeli vatandaşların güven ve huzurunu garanti edecek şekilde, kurtarma azim ve ısrarını vurguladı.

SANA haberinde toplantıya bazı Rus yetkililerin de katıldığı ifade edildi.

 

Independent Türkçe, SANA

DAHA FAZLA HABER OKU