HDP İstanbul ve Ankara’nın da dahil olduğu 7 büyükşehir için kararını verdi

HDP Sözcüsü Oluç, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul, Adana ve İzmir'den adayı çıkarmayacaklarını açıkladı

HDP, hafta sonu üst üste gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında, yerel seçimlerde batı illerine dair izleyecekleri stratejiyi belirledi.

Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, İstanbul, Adana ve İzmir'den adayı çıkarmayacaklarını açıkladı. 

Mezopotamya Ajansı’ndan Selman Güzelyüz’ün haberine göre de HDP; Gaziantep, Şanlıurfa, Adana ve Mersin'de de aday göstermeyecek. 

Buna karşın HDP, aday göstermediği büyükşehirlerin birçok ilçesinde kendi adayını çıkaracak. Mersin’in Akdeniz ilçesi ve İstanbul’un Şişli ilçesi aday gösterilecek yerlerden.

Kulu ve Cihanbeyli’de kesin aday çıkarılacak

Toplantılarda alınan kararlardan bir diğeri ise, İç Anadolu Bölgesi’nde en güçlü olduğu yerler arasında olan Konya ve ilçelerinde aday çıkarılacak.  HDP Konya Büyükşehir ile Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde kesin aday çıkartacak. Konya’nın diğer ilçeleri içinse tartışmaların sürdüğü belirtildi.  

Aydın, Muğla ve Balıkesir’de de aday çıkarılabilir

Ege Bölgesi için yürütülen tartışmalarda ise, Aydın, Muğla, Balıkesir, Manisa, olmak üzere, birçok ilde aday çıkarma eğiliminde. Partinin kararlaştırdığı konulara dair önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, PM toplantısında siyasal gelişmeler ve seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Temelli şöyle konuştu:

“Amed’deki tanıtımından başlayarak Kürt illerimizde adayların tanıtımları sürüyor, coşku ile devam ediyor. Seçimlere hazırlanırken tecride karşı mücadeleyi de yükseltiyor. Şimdi batı illerinde de çalışlarımız sürüyor. Birçok il ve ilçeden gelen raporlar, fizibilite çalışmalarımız sonucunda yakında batı adaylarımızın tanıtımını yapacağız. Her yerde aday gösterme kararımızın yanında, belli istisnaları gözeteceğimizi dile getirmiştik. Demokratik kamuoyunun, STK’ler, ve demokratik çevrelerin görüşleri çerçevesinde cesaretle adım atacağımızı ve sorumluluk alacağımızı ifade ettik. Ama takdir edersiniz ki bu tek ayak üzerinde yürüyecek bir mücadele hattı değildir. Bu konuda bütün toplumsal kesimlerin sorumluluk alması önemlidir. Bunun ötesinde diğer muhalefet partilerin gerçek bir muhalefeti büyütmek ve demokrasi safında yer almaları yönünde bir iradeleri söz konusu ise bunun gereğini görmek istiyoruz. Ancak bu şekilde yol alabiliriz”

DAHA FAZLA HABER OKU