TRT’nin genel müdür yardımcılığına Serdar Karagöz atandı

TRT Uluslararası Haber Kanalları Genel Yayın Yönetmenliği yapan Serdar Karagöz kurumun genel müdür yardımcılığına atandı.

Fotoğraf: AA

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdür Yardımcılığı’na atama yapıldı.

Serdar Karagöz, Uluslararası Yayınlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na getirildi.

Karagöz 2018’den beri TRT Uluslararası Haber Kanalları Genel Yayın Yönetmenliği yapıyordu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi okuyan Karagöz, ABD’de yüksek lisans yaptı.

Turkuaz Medya Grubu için Birleşmiş Milletler’de muhabirlik yapan Karagöz, Sabah gazetesi Dış Haberler Müdürlüğü ve Daily Sabah Genel Yayın Yönetmenliği yaptı.

Karagöz, tıpkı TRT’nin genel müdürü İbrahim Eren gibi Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesi mezunu.

"Mezunlar olarak ortak bir duyguyu paylaşıyoruz"

2015 yılında bir röportaj veren Karagöz, Kartal Anadolu İHL mezunu olmanın ne demek olduğunu şöyle ifade etmişti:

Arkadaş gruplarımız, hayata bakışımızdaki ortaklıklar, birbirimizi her ortamda desteklememiz ve geleceğe yürürken ortak bir duygu paylaşmamız bu havayı sağladı. Şimdi mezunlar olarak farklı fikirlerimiz olabilir fakat günün sonunda ortak bir duyguyu paylaşıyoruz. Geriye dönüp baktığımız zaman şunu söyleyebilirim; Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bizim çok özel paylaşımlarımız oldu. 


Karagöz "Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan veya mezun olup medya sektöründe yer almak isteyenler için şu önerilerde bulunmuştu: "Medya sektöründe okulumuz mezunlarından çok sayıda arkadaşımız var. Bu konuda her biri de yardımcı olmak isteyeceklerdir. Muhakkak lise yıllarında medya sektöründeki bu abilerini, ablalarını bularak onları mekânlarında ziyaret etmeleri, onlarla kısa da olsa sohbet etmeleri çok önemli. Bu onlara motivasyon katacaktır. Ayrıca kariyerlerini doğru şekillendirme noktasında abilerinin ve ablalarının kendilerine bazı tavsiyeleri de olabilir. O tavsiyeleri almak da yarar var."

Genel Müdür İbrahim Eren, Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nde 2013-2017 arasında başkanlık yapmıştı. 

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Eren 2008-2013 arası ATV’de çalıştı. 


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU