'Ben ölünce mi yardım edeceksiniz?' demişti... Ayşe Tuba Arslan cinayetiyle ilgili iddianame hazırlandı

Eskişehir'de, eski eşi Ayşe Tuba Arslan'ı satırla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanıkla ilgili iddianamede, "tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesi talebinde bulunuldu

Eskişehir’de eski eşinin satırlı saldırısında hayatını kaybeden Ayşe Tuba Arslan cinayetine ilişkin soruşturma tamamlandı.

Savcılık, şüpheli Yalçın Özalpay hakkında, “Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açtı.

Savcılık, şüpheliye verilecek cezadan herhangi indirim talebinde bulunmadı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şinasi Koç tarafından hazırlanan iddianame, Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianamede, Yalçın Özalpay'ın, 10 Eylül 2019'da boşandığı ve 11 Ekim'de bir süre takip ettikten sonra bıçak ve satırla saldırarak birden çok yerinden yaraladığı kadının, tedavi altına alındığı Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesinde olaydan 44 gün sonra hayatını kaybettiği belirtildi.

Tanıkların ifadeleri

Tanık olarak E.Ö. ve C.G.'nin verdiği ifadeler dikkat çekici. 

Bir kafede otururken olaya tanıklık eden iki kişi, Özalpay'ın Arslan'ı kovaladığını anlattı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kaçan kadın yardım çığlıkları atarak 'İmdat, yardım edin' diye bağırdı. Satırla kadını kovalayıp yakaladı. Satır ile kadının kafasına doğru tahmini olarak 10 ya da 15 kez vurduğunu gördük." ifadeleri iddianamede yer aldı. 

Özalpay'ın taksicilik yaptığı dönemden müşterisi olan Ş.T ise kendiliğinden Cumhuriyet Savcılığına başvurdu.

Ş.T.'nin "Bir seferinde bana eşini öldüreceğini söyledi. Başka bir sefer ise kendisine satır aldığını, Ayşe Tuba Arslan'ı tuzağa düşüreceğini, kafasını keseceğini, pusuda beklediğini, onu hep tartakladığını söyledi. Konuşmalarının yanlış olduğunu söyleyerek nasihatte bulundum." ifadesi iddianameye yansıdı.

Sanığın, iddianamedeki ifadesinde Arslan'ı "bir anlık cinnet getirerek" öldürdüğünü söyleyerek kendini savunduğu bildirildi.

Ne olmuştu?

Anaokulunda yardımcı personel olarak çalışan iki çocuk annesi 45 yaşındaki Ayşe Tuba Arslan, 11 Ekim 2019'da mesai bitiminde evine dönerken 6 ay önce boşandığı Yalçın Özalpay'ın saldırısına uğramıştı.

Eski eşini satırla yaralayan Özalpay, kaçmaya çalışırken çevredekiler tarafından darbedilmişti. 

Hastanede iki gün süren tedavisi sonrası gözaltına alınan Özalpay tutuklanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU