Mustafa Cengiz play-off kuralıyla ilgili Ali Koç'a yüklendi: Bu kararda Fenerbahçe'nin bir dahli var mı ki savunmaya geçiyor?

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarının çok üzücü olduğunu söyledi

Mustafa Cengiz / Fotoğraf: İHA

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca düzenlenen Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı için Ankara'ya gelen Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un kendisi hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un sözleriyle ilgili çok üzüldüğünü dile getiren Mustafa Cengiz, "Oyun oynarken kural değişmez dedim. Bir bilgisi yok veya yanlış yönlendiriyorlar tarzı bir şey söyledi benim için. Yalan söylüyor dedi... Play-Off sezonu incelendiğinde ilanın çok geç yapıldığı görülecektir. Bakın o sezon Playoff bilgi verilmeden düzenlenmiş ve plana alınmıştır. 5 Mayıs'ta sonraki sezon resmen açıklanmış, 25 Ağustos'ta da playoff kuralı getirilmiştir. Bunlar TFF sitesinde vardır. Biz birden öğrendik. Boynumuz kıldan ince dedik, oynadık, şampiyon olduk. Ama kural sezon içinde değişti" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 2011-12 sezonunda yaptığı play-off şampiyonluk grubu uygulamasının önceden bilgi verilmeden ilan edildiğini dile getiren Cengiz, şöyle konuştu: 

Daha acısı Şampiyonlar Ligi'ne katılım ilgili ile statü de değiştirilmiştir. Bu kuralı, yayıncı kuruluş ve TFF değiştirdi. Peki şunu merak ediyorum; Fenerbahçe'ye ne oluyor? Fenerbahçe'nin bu konuda ne gibi bir durumu var? Bu kararda Fenerbahçe'nin bir dahli var mı ki savunmaya geçiyor? Neden? Play-off oynanmasına siz mi ön ayak oldunuz? Play-off ile ilgili sözlerime yalan söylüyorsunuz ya da yanıltıyorsunuz gibi bir lafı bir kulüp başkanına yakıştıramadım. Ben başka bir kulübü suçlayıp yalancı durumuna düşmem.

TFF'nin açıkladığı menajer ücretleriyle ilgili de konuşan Mustafa Cengiz, "10 bin euro! Ben de şaşırdım! Biz menajerlere 13.6 milyon euro para ödedik, 100 milyon TL ödedik. TFF internet sitesinde yazılıp yazılmaması beni ilgilendirmiyor. Bunun TFF tarafından yayınlanmasını isteyen zaten benim. Kim inanır benim 10 bin euro verdiğime? Şeytanın aklına gelmeyecek şeyler... Kalkmış diyorlar ki menajerlik giderlerini futbolcu parasına koymuş olabilirler vergi kaçırıyorlar diyor. Hayret ediyorum hayret. Ben yüz yıl düşünsem bu kadarı aklımaz gelmez. Kişi herkesi kendi gibi bilirmiş. Pes, vallahi pes" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

TFF, geçtiğimiz mart ayında 2018-2019 sezonu Şubat ayı itibariyle futbol kulüplerinin yaptıkları transferler sonucu menajerlere ödedikleri ücretleri açıklamıştı.

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı hükümleri uyarınca, 2018-2019 Futbol Sezonu'nda Şubat ayı sonu itibariyle Futbol Menajerlerinin dahil oldukları işlemler, Futbol Menajerlerine toplam yapılmış olan ödemeler ve federasyonumuzdan lisanslı olup vizesi devam eden Futbol Menajerlerinin listeleri, Talimatımızın 12/2 hükmü doğrultusunda ilan edilmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

Federasyonun açıkladığı rakamlara göre Fenerbahçe, 2 milyon 596 bin 778 euro ile zirvede yer alırken, Galatasaray Spor Kulübü 10 bin euro ödeme ile listenin son sırasında kalmıştı.

TFF'nin yayınladığı rakamlar şöyle: 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU