İsrail’in evlerini yıktığı Gazzeli aile, enkazın ortasına kurduğu çadırda yaşamaya çalışıyor

17 kişilik Ebu Amra ailesinin evi 2 ay önce İsrail saldırılarında yıkıldı. Gidecek yer bulamayan aile, evlerinden geriye kalan enkaz yığınının ortasına çadır kurdu

Fotoğraf: AA

İsrail'in 2 ay önce Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda evleri yıkılan Ebu Amra ailesi, evlerinin enkazının ortasına kurduğu çadırda yaşamaya çalışıyor.

İsrail güçlerinin Kasım 2019'da gerçekleştirdiği saldırılarda 17 kişilik ailenin evi yerle bir oldu. 

Eski evlerinin enkazında yaşıyorlar

Gazzeli aile, yağmurun ve soğuğun bastırdığı kış günlerinde gidecek başka yer bulamadı ve evlerinin enkazı üzerine teneke ve naylondan derme çatma bir çadır kurdu.

Çadırın önünde yaktıkları ateşin etrafında toplanan aile, burada ısınıyor ve yemeklerini pişiriyor.

 

 

Ailenin babası Hamude Ebu Amra, şimdi enkaza dönüşmüş evlerine bakarak hüzünleniyor. Çaresiz babanın tek isteği eşi, ikisi evli 7 çocuğu, 2 gelini ve 6 torununu soğuktan koruyabileceği yeni bir ev inşa etmeyi diliyor.

"Kimse bizi görmüyor"

"Tam bir trajedi içindeyiz. Gece boyu çadırın içine sızan yağmur sularını boşaltmaya çalışıyoruz. Kimse bizi görmüyor, duymuyor” diyen Ebu Amra şöyle konuştu:

Sığınacak bir yer istiyoruz. Böyle ne kadar dayanabiliriz! Bu hayat insani mi? Yatağımız yok, soğuktan koruyacak kıyafetimiz yok. Doğru düzgün uyku uyuyamıyoruz.

İsrail uyarı yapmadan baraj kapaklarını açınca Gazze'deki tarım arazileri zarar gördü

Filistin Tarım Bakanlığı, dün bir açıklama yaparak İsrail'in yağmur sularının tutulduğu barajın kapaklarını kontrolsüz açması üzerine Gazze'deki tarım alanlarında yaklaşık 500 bin dolar hasara meydana geldiğini belirtti. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in baraj kapaklarını açmasıyla Doğu Cibaliye ve Beyt Hanun bölgelerinde geniş tarım arazilerinin hasar gördüğü, kümes hayvanları ile kovanlardaki arıların telef olduğu ifade edildi.

Bölgede çok sayıda baraj inşa eden İsrail'in uyarı yapmadan baraj kapaklarını açması, Gazze'de evlerin ve arazilerin su altında kalmasına neden oluyor.


AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU