Yeni Asya: Darbeci derin mihraklar “Bizimle çalışın sizi ihya edelim” teklifinde bulundu

Nur Cemaati’nin Yeni Asya kolundan tartışılacak iddia: Darbeci derin mihraklar “bizimle çalışın sizi ihya edelim” dedi. 15 Temmuzları görerek reddettik

Said Nursi’nin öğrencilerinden Mehmet Kutlular’ın başında olduğu Yeni Asya grubunun aynı ismi taşıyan gazetesi bugün bir başyazı yayımlayarak, “Türkiye’nin maruz kaldığı sıkıntıların daha fazla hürriyet ve demokrasi ile aşabileceğini savunmaktayız” dedi.

12 Eylül ve 28 Şubat süreçlerinde ağır bedeller ödeyerek anti-demokratik uygulamaların karşısında olduklarını savunan gazete,”12 Eylül’de olduğu gibi ülkemiz üzerinde oynanan oyunları, menhus ve karanlık projeleri Risale-i Nur projektörüyle fark ettiklerini” öne sürdü.

 

 

Yeni Asya grubundan tartışılacak bir iddia da geldi. “Darbeci derin mihraklar tarafından yapılan ‘Bizimle çalıştığınız takdirde sizi ihya ederiz’ tekliflerini muhtemel 15 Temmuzlar”ı görerek reddettiklerinin” ifade edildiği başyazıda şöyle denildi:

“Cemaatlerin aslî vazifesi olan “müsbet iman hizmeti” çizgisinin dışına asla taşmamış, bu çizginin dışında olanları da içinde barındırmamıştır. Bu bağlamda Risale-i Nur’un hizmet anlayışıyla bağdaşmayan, 15 Temmuz gibi yıkıcı etkilerin müsebbibi cemaat ve hizmet anlayışlarının Yeni Asya içinde yer alması, Yeni Asya içinde çöreklenmesi mümkün değildir.
 

DAHA FAZLA HABER OKU