Rusya: Serrac ve Hafter ateşkes imzalayabilir

Rusya, Libya’da tarafların masaya oturabileceğini iddia etti. Rusya’nın Libya Temas Grubu Başkanı Dengov, Serrac ve Hafter’in yakın zamanda Moskova’da bir araya gelip ateşkes anlaşması imzalayabileceklerini ileri sürdü

Fotoğraf: AA

Rusya’nın Libya Temas Grubu Başkanı Lev Dengov, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Fayiz es-Serrac ve Halife Hafter’in Moskova’ya yapacağı ziyarette ateşkes anlaşmasının yapılabileceğini öne sürdü

Dengov, Rus Ria haber ajansına yaptığı açıklamada, Serrac ve Hafter’in yakın zamanda müzakerelerde bulunmak üzere Moskova’ya gelebileceğini belirtti.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Libya’da ateşkes imzalanma olasılığına işaret eden Dengov, "Görüşmelerde Libya’daki krizin çözümü ele alınacak, ateşkes imzalanması olasılığı ve böyle bir anlaşma metninin detayları müzakere edilecek" dedi.

Türkiye ve Rusya katılacak BAE ve Mısır gözlemci

Serrac ile Hafter’in baş başa görüşüp görüşmeyeceğinin henüz belli olmadığını söyleyen Dengov şöyle konuştu:

Serrac ve Hafter Rus yöneticilerle ve ayrıca Rusya ile iş birliği yapan Türk heyetiyle ayrı ayrı görüşecek. Büyük olasılıkla Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır temsilcileri de müzakerelerde gözlemci olarak yer alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Ocak'ta yaptıkları ortak basın açıklamasında, Libya'daki tüm taraflara ateşkes çağrısı yapmıştı. Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Halife Hafter güçlerinin kabul etmesiyle ateşkes 12 Ocak'ta yürürlüğe girmişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU