Eski AK Partili vekilden iktidara: “Ben yaptım oldu” anlayışıyla hareket ediyor, bu siyasetin müşterisi azaldı

Mehmet Ocaktan: Bilelim ki millet, sadece gerilim ve kutuplaşma üreten bu siyasetten yorgun düşmüş durumda

Fotoğraf: YouTube

AK Parti’den milletvekilliği de yapan Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan’dan iktidara yönelik eleştiriler geldi.

Geçmişte AK Parti’nin “ortak akıl” ile yürüdüğü görüşünü dile getiren Ocaktan’a göre iktidar bugün “Ben yaptım oldu” anlayışına yöneldi. Karar gazetesi yazarı,  bu görüşünü hükümetin Kanal İstanbul projesinde üzerinden yürütülen tartışmalarda kullandığı ifadeleri örnek göstererek özetledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ocaktan’ın yazısının bir kısmı şöyle:

Bugünkü AK Parti artık güç bende anlayışıyla “İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul yapılacaktır” diyerek kendi genlerine de yabancı bir politik söylemle hareket ediyor. Son dönemde yaşanan tecrübeler göstermiştir ki, toplumla inatlaşma politikalarının sonunda kazanan hiç olmamıştır. Çünkü insanların yüreğine dokunmadan yürütülen siyaset etme anlayışları, ne yazık ki toplumdaki kutuplaşmayı derinleştirmekten başka bir işe yaramamaktadır. Ayrıca, nihai olarak kutuplaşma siyasetinin iktidar sahiplerini de mutlu etmesi mümkün değildir. Nitekim AK Parti “ben ne istersem o olur” duygusuyla tekrarlattığı 23 Haziran İstanbul seçiminden zaferle değil, hezimetle çıkmıştır.

Özellikle siyasetçilerin görmesi gereken bir gerçek var ki, artık “ben yaptım oldu” siyasetinin müşterisi azalmıştır. Bilelim ki millet, sadece gerilim ve kutuplaşma üreten bu siyasetten yorgun düşmüş durumdadır ve sadece huzur istemektedir. Şuna yürekten inanıyorum ki, AK Parti bizzat teşkilatlarının ve kendisine gönül veren insanların samimi kanaatlerini gerçekten öğrenebilse yarın çok daha farklı bir Türkiye’ye uyanacağımızdan eminim.

 

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU