Instagram’da takipçi sayısını artırmanın 5 garantili yolu

Uzmanların verdiği tüyoları uygulayanlar, sosyal medya yıldızı olmaya aday

Uzmanlara göre takipçi sayısını artırmak için selfie paylaşmak önemli (Unsplash)

Son yıllarda şöhreti hızla artan sosyal medya platformları pek çok insanın en son gelişmeleri ilk öğrendiği ve arkadaşlarının hayatlarında olup biteni an be an takip ettiği bir yer oldu.

Instagram bir milyarı aşan kullanıcısıyla Facebook ve Twitter gibi diğer platformlarla birlikte dünyanın en güçlü sosyal medya ağlarından biri haline geldi.

Sitede popülerliklerini artırmak isteyenler gittikleri her yerin tablo gibi fotoğraflarını çekme ve bunları paylaşırken altlarına etiketler doldurarak takipçilerini artırma yarışında.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halihazırda bir sosyal medya fenomeni olduğunuzu düşünüyorsanız profilinizi bir parça daha yükseltmenizi sağlayacak bazı püf noktalarını kaçırmış olabilirsiniz.

Pazarlama uzmanı Taylor Loren’e göre Instagram kullanıcıları profilinizin bakılmaya değip değmediğine genellikle birkaç saniye içinde karar veriyor.

İşte uzmanlara göre Instagram’da takipçi sayısını artırmanın 5 kolay yolu:

1. Hikayelerde öne çıkanlar bölümünü kullanmaya başlayın

Günlük hayatınızı Instagram’ın hikaye bölümünden aktarırken öne çıkanlar özelliğini kullanmaya başlamadınız mı?

Böyle yapmak, insanların hayatınızla ilgili daha fazla bilgiye sahip olmaları için profilinize göz atmalarını ve belki de “takip et” butonuna tıklamalarını sağlayacaktır.

Later.com sitesinin Pazarlama Müdürü Loren’e göre Instagram’daki öne çıkanlar özelliği yeni takipçilerinizin karşısına en iyi içeriklerle çıkma fırsatı sunuyor.

Loren ayrıca hesaplarınıza gösterişli bir görünüm kazandırmak adına her bir öne çıkanlar paylaşımı için kullandığınız görsellerin profilinizle genel olarak uyumlu olması gerektiğini belirtiyor.

2. Hikayeler ve paylaşımlarda konum etiketi ekleyin

İlk başta kulağa basit bir tavsiye gibi gelebilir. Ancak Instagram hikayelerinizde ve paylaşımlarınızda "coğrafi etiketleme" denilen konum bildirimini yaparsanız dünyanın dört bir yanından insanlar profilinize ulaşabilir.

Loren seyahat ettiğiniz yerleri hikayede paylaşırken konum etiketi kullandığınızda o fotoğraf ya da videonun, konumun kendi hikayesine de eklenebildiğini hatırlatıyor.

AudienceBloom pazarlama firmasının kurucusu ve CEO’su olan Jayson DeMers ise coğrafi etiketlemenin önemini şöyle vurguluyor:

Bu yöntemi özellikle de yerel düzeyde bir iş yaparken kullanın. Fotoğraflarınıza konum eklediğinizde aynı bölgede paylaşım yapan diğerleri de sizin fotoğraflarınızı o konumun sayfasında görebilir. Bu, yerel kullanıcıların dikkatini çekmek için harika bir yol.

3. Selfie çekin

İster sevin ister sevmeyin internette takipçi sayısını artırmanın yolu Instagram’da selfie paylaşmaktan geçiyor.

Instagram’ın oldukça sosyal bir yer olduğu konusunda kimsenin bir itirazının olmadığını söyleyen Loren şu tavsiyelerde bulunuyor:

İnsanlar karşılarında ister bir marka ister bir fenomen isterse de bir lise arkadaşı olsun ilgi duydukları hesapları takip etmek istiyor. Bu nedenle daha fazla takipçiye sahip olmak istiyorsanız Instagram hesabınızı mümkün olduğunca dikkat çekici ve insanların kendilerinden bir şeyler bulabileceği bir şekilde düzenleyin. Yaptığınız işi ve markanızı gururla tanıtın.

Georgia Teknoloji Enstitüsü ve Yahoo Laboratuvarları’nın gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre yüzlerin göründüğü fotoğraflar görünmeyenlere kıyasla yüzde 38 daha fazla beğeni alıyor.

Takipçi sayınızı artırma ve paylaşımlarınızın daha fazla beğeni alması konusunda istekliyseniz, selfieleriyle meşhur sosyal medya yıldızı Kim Kardashian West’in yolundan gidebilirsiniz. Sahip olduğu 125 milyon takipçisi zaten meseleyi anlatmaya yetiyor.

4. Kendinizi diğer sosyal medya platformlarında tanıtın

Bir Instagram hesabınız varsa, diğer sosyal medya platformlarını da kullanıyor olduğunuzu tahmin etmek zor değil.

Instagram iletilerinizi Twitter ve Facebook gibi diğer sitelerde de paylaşmak, profilinize bakması muhtemel kişilerin yeni takipçileriniz olmasını sağlayabilir.

DeMers’e göre Instagram profilinizi ziyaret edecek insanlar için onların beklentilerine uygun durumlardan bahsetmek işe yarayabilir.

Bu nedenle köpeğinizin ya da favori yiyeceğiniz kızarmış ekmek üzerine sürülen avokadonun fotoğraflarını paylaşmayı seviyorsanız, sizinle aynı tutkulara sahip birinin takipçiniz olması işten bile değil.

5. Paylaştıklarınızın niceliği değil niteliği önemli

Instagram’da takipçi sayınızı artırmak gibi bir misyon üstlendiyseniz, mümkün olduğunca çok fotoğraf paylaşmanın sizi başarıya götürecek en kesin yol olduğunu düşünebilirsiniz.

Ancak tam aksine paylaşımlarınızın kalitesine dikkat etmek size daha fazla avantaj sağlayabilir.

"Hesabınızı sadece en iyi görselleri bırakacak şekilde gözden geçirin” diyen DeMers, “Hiç kimse, binlerce anlamsız yiyecek fotoğrafını ve gelişigüzel çekilmiş görüntüleri paylaşan insanları takip etmek istemez” diye hatırlatıyor.  

Sayıdan ziyade kalitenin önemini vurgulayan teknoloji sitesi Gadget360 ise şu uyarılarda bulunuyor:

Instagram’da üzerinde az çaba harcanmış, ciddiyetsiz paylaşımlardan kaçmak mümkün değil. Eğer fotoğraf konusuna kafa yoruyorsanız, göstermek istediğiniz şey her neyse onun en güzel fotoğrafını çektiğinizden emin olun.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU