Filipinler'de bulunan dünyanın en küçük yanardağı patladı

Filipinler'de bulunan dünyanın en küçük aktif volkanı Taal faaliyete geçti. Halk ve turistlerin tedbir olarak terk etmeye başladığı bölgede alarm seviyesi 3’e yükseltildi

Fotoğraf: AFP

Filipinler'in Cebu eyaletinde bulunan Taal Yanardağı'nda patlama meydana geldi.

Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, Taal Gölü'ndeki bir adada bulunan yanardağın patladığı belirtildi.

r.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Enstitü, patlamanın ardından bölgedeki alarm seviyesini 3'e yükseltti. Üçüncü seviye magma hareketinin yol açtığı volkanik etkinliğin varlığı, daha ileri seviye patlamaların olabileceğine işaret ediyor. 

Patlama nedeniyle herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı ancak yanardağ çevresindeki köylerde halk ve turistler tedbir olarak bölgeyi terk etmeye başladı.

Yerel sağlık yetkilileri, bölgedekilere yanardağdan çıkan kül ve dumanların solunum sorunlarına yol açmaması için maske takılması uyarısında bulundu.

afp1.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Ateş kuşağındaki ülke, Filipinler

Dünyanın en küçük aktif volkanı olan Taal, Filipinler'in en aktif ikinci yanardağıdır.

Bugüne kadar 33 defa püsküren volkan 1906'da 1500, 1911'de ise 1300 kişinin ölümüne neden olmuştur.

311 metre yüksekliğindeki Taal, Filipinler'de 10'dan fazla aktif volkandan biri. Ülke, Pasifik'te "Ateş Kuşağı" olarak adlandırılan, depremlerin ve volkanik patlamaların yoğun yaşandığı fay hattı üzerinde bulunuyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU