Ali Koç’tan sert açıklamalar: Sistem Trabzonspor’a göre kurgulanmış

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, takımın Antalya kampında yaptığı son idmanı takip etti. Daha sonra basının karşısına çıkan Koç’un hedefinde TFF, Mustafa Cengiz ve Trabzonspor vardı. Koç, yola Comolli ile devam edeceklerini de söyledi

Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Futbol Takımı, ikinci yarı hazırlıklarını sürdürdü.

Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde kamp yapan sarı-lacivertli takım, günün ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

20200112_2_40286118_51127924.jpg
Fotoğraf: AA

 

Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk 30 dakikası basın mensuplarına açık tutuldu.

Koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan idman, top kapma ve pas çalışmasıyla devam etti. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise taktik organizasyonlar üzerinde durulduğu öğrenildi.

20200112_2_40286118_51127951.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Antrenmanı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da takip etti. Başkan Koç, idmanı yönetim kurulu üyeleri Selahattin Baki ve Mustafa Kemal Danabaş ile izledi. Ali Koç, saha kenarında bir süre idari menajer Volkan Ballı ile sohbet etti. Koç daha sonra basının karşına geçerek gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.  

Takımın iyi bir kamp dönemi geçirdiğini söyleyen Koç, “Futbol dışında olup bitenlerden izole takımın futbola odaklanması açısından iyi bir kamp geçirdik. Sezonun ikinci yarısı için umutluyuz” dedi.

“Algı operasyonları yapılıyor. Bazı rakiplerimizin bizi hedef alan açıklamaları var” diye konuşan Koç, Finansal Fair-Play’in (FFP) yarar sağlamadığı tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Koç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Adil rekabet istediğini söyleyenlerin aslında nasıl adil bir rekabet içinde olmadığını dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Öyle bir noktaya geldik ki bizim de sabır taşımız çatladı. Açıklamalarımı inşallah bazı kanallar sonuna kadar verirler.

Biz Tahkim’e ‘Faizlerin hesaplamalara olan etkisi gözden geçirilmeli’ dedik. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da bizimle aynı görüşte ama ne hikmetse böyle bir düzenleme yapıldı. Devletimiz de faizlerin indirilmesini istemiyor mu? Biz faizler konusunda bir itirazda bulunduk, Beşiktaş da bize benzer bir itirazda bulundu. Takım harcama yöntemlerinin de hesaplanmasına itiraz ettik. Hesapladıkları faiz giderleri, sadece futbol operasyonlarını kapsıyor. Ana parada dernek ve futbol operasyonuna bakılıyor. Bu arada 18 kulüp içinde faiz meselesinden en az etkilenecek kulüp de biziz çünkü bizim borcumuzun %80’i döviz kuru üzerinden.

En zor durumda olan Fenerbahçe

Bütün rakiplerinin arasında en çok borç sıkıntısı olan kulübün Fenerbahçe olduğunu aktaran sarı-lacivertlilerin başkanı, “Ödeme yükümlülüğü yüksek olan da biziz. Bir bedenin herkese uyması mümkün değil. Yeniden yapılandırmayı imzaladığımız an, ilk günden temerrüte düşüyoruz. Bu bizim hiçbir ihtiyacımızı karşılamıyor. 5 yıl da karşılamıyor. Ne yapacağız? 5 yıl sonra takla atacağız, bir 5 yıl daha borçlanacağız” dedi.

5 yıllık sürenin en çok Trabzonspor’a yaradığını iddia eden Ali Koç, “Başkanları ne kadar kötü durumda olduklarını ifade ediyordu, ne olduysa, 2019’un mayıs ayında rahatladıklarından bahsediyor. O arada ne oldu? Trabzonspor’a göre kurgulanmış bir model. Yolda giderken kural değişmez diyorlar ya… Tekrar gözden geçirmek zorunda olunan bir model. Gözlerimizin içine baka baka olmayacak duaya amin diyoruz. İmzalayın, yolda giderken düzelir, burası Türkiye diye de düşünebilirsiniz. O da bir bakış açısı” diye konuştu

Fenerbahçe’nin harcama limitinin 30’dan 40’a çıkması için de, 40’dan 30’a inmesi için de federasyondan talebi olmadığını belirten Koç, şunları söyledi:

 Fikret Orman Kulüpler Birliği Başkanı iken bu taslaklar konuşulduğunda, başkanlar limit 50 olsun diyordu. Bugün 40’dan 30’a insin diyen de aynı kulüp başkanları. O arada telefonlar mı geldi, nasıl bir algı yaratıldı, ona bakmak lazım.

‘TFF, Fenerbahçe’nin bilgilerini sızdırıyor’

TFF’ye de tepki gösteren Fenerbahçe Kulubü Başkanı Koç şöyle konuştu:

TFF bilgi sızdırıyor. Fenerbahçe’nin rakamları veriliyor, limitin bu kadar üzerinde deniyor. Bu kişiler bizi arıyor, bizden haber yapmamızı istiyorlar deniyor. Bir mekanizma, Fenerbahçe’nin transferde hareket edemez duruma gelmesini istiyor. Artık 3 Temmuz ruhunu tekrar diriltmenin zamanı geldi. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün haklarının yendiği, saldırı altında olduğu aleni olduğu bu dönemde iş başa düşüyor.

‘Ya bilgi sahibi değil, ya gerçekleri sapıtıyor’

Koç’un hedefinde Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz de vardı. Cengiz’in konuşmalarına tepki gösteren Koç, şu ifadeleri kullandı:

 Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe’nin adını ağzına almadan bazı atışlar yapıyor. Taraftara şirin gözükmek, koltuğu sağlamlaştırmak bir anlayış olabilir ama kısa süreli bir anlayış olur.

Mustafa Cengiz, play-off’tan bahsediyor. O yıllara atıf yapıyor. Mustafa Cengiz ya bilgi sahibi değil, ya gözümüzün içine bakarak gerçekleri sapıtıyor. İnşallah bu yaşına gelmiş bir adam gözümüzün içine baka baka yalan söylemiyordur.

Mustafa Cengiz şeffaflıktan bahsediyor, KAP’a bildiriyoruz diyor. Biz de mecbur olduğumuz her şeyi KAP’a bildiriyoruz. “2018 yılında yapılan bütün transferlerde, Galatasaray Kulübü 10 bin euroluk menajerlik ödemesi yapmış. Bütün oyuncular alınmış ama topu topuna 10 bin euroluk menajerlik ücreti ödenmiş. Balıkesirspor bile 7 bin 500 euro ödemiş.

‘Trabzonspor mayıs ayında nasıl düze çıktı?’

Trabzonspor’a devletin mali destek sağladığı iddialarını da değerlendiren Koç şöyle konuştu:

Trabzonspor sağolsun, Türkiye’de haklı rekabetin bekçisi durumunda, gün aşırı açıklamalar yapıyor. Sırtını devlete dayamış. Koskoca şehrin belediye başkanı, istifanın takibinde… Bu karmaşayı dönüp Fenerbahçe Spor Kulübü’ne bağladılar. Trabzon Belediye Başkanı, bu paylaşımı yaptı. 5. maddede bir bakandan bahsediyor.

Berat Albayrak, Trabzonspor'a nasıl yardımcı oldu ki şubat ayında iflas eden kulüp mayıs ayında düze çıktı? Koskoca belediye başkanı, ‘yine Fenerbahçe, yine ahlaksızlık, yine başaramayacaklar’ diyor. Nereden aklına geldiyse, bu nasıl saygısızlık?

Ahmet Ağaoğlu’na soruyorum, kaç devlet kurumu stadınızda loca aldı, ne kadara aldı, ne paralar verdi? Bir adım daha öteye gidiyorum. Trabzonsporlu olmayan ama bir şekilde devlet ile iş yaptığı için loca alan iş adamları var mı? Çıkıp adil rekabet vs. konuşmasın.

Açıklaması yanlış, Comolli ile ayrılık yok

Koç, takımla yollarının ayrılacağı iddia edilen sportif direktör Damien Comolli hakkında ise şu değerlendermiye yaptı:

Comolli ile devam ediyoruz. Bana sorarsanız, yaptığı açıklama özünde yanlış bir açıklama. Sosyal medyada çok yüklenildi. Benim yapacağım bir açıklama ile onun endişeleri giderilebilirdi. Bu kadar Twitter hesabı açmamışsın, transfer yaptık, şimdi mi açtın?

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU