Mehmet Ali Erbil üçüncü kez yoğun bakıma alındı

Banyoda düşüp kaburgasını kırdıktan sonra kaçış sendromu hastalığının nüksetmesiyle 234 gün yaşam mücadelesi veren, son olarak iki beyin damarı tıkanan Erbil üçüncü kez biz özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altında

Prof. Dr. Yeşim Erbil, kardeşi Mehmet Ali Erbil'in tedavisinin ne kadar süreceğinin bilinmediğini söyledi / Fotoğraf: Twitter

Uzun yıllar kaçış sendromu hastalığı ile mücadele eden Mehmet Ali Erbil, Ekim 2018'de evinin banyosunda düşüp, kaburga kemiklerini kırması sonrası hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

234 gün yoğun bakımda kalan sanatçı, temmuz ayında taburcu olmuştu. 

Ardından iki kez daha yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Erbil, aralık ayında hastaneden çıkmıştı.

Katıldığı bir televizyon programında gözyaşlarını tutamayan ve yeni yılda öncelikle sağlık dileyen Erbil, rahatsızlanarak bir kez daha hastaneye kaldırıldı.

Yoğun bakıma alınan Erbil’in sağlık durumuna ilişkin açıklamayı, ablası Prof. Dr. Yeşim Erbil yaptı. 

Prof. Erbil, kardeşinin hastalık nedeniyle çok yıprandığını ve tedavisinin ne kadar süreceğinin belli olmadığını söyledi.

Abla Erbil, sanatçı kardeşinin sağlık durumuyla ilgili şunları kaydetti: 

Abimin durumunu merak ediyorsunuz haklı olarak. Aslında bilgileri saklamıyoruz, sadece iki ileri, bir geri giden bir süreç olduğu için anlık duyuru yapmadık. 16 aydır ağır bir hastane süreci, taburcu olsa da ayaktan takibi hep devam etti. 20 yıldır mevcut kaçış sendromu ve düşme ile başlayan olaylar, vücudunu çok yıprattı. Bir gün bile ‘Ne olacak böyle?’ demedi. Şu an yoğun bakımda. Son olay ağır bir kaçış sendromu ile ilgili. Yıpranan organlar daha fazla etkileniyor. Bu nedenle de hassas bir tedavi gerektiği için yoğun bakımda. Kronik hastalıklarla baş etmek çok zordur. Ne zaman ne gelişeceğini bilemezsiniz. 2 artı 2 eşittir 4 değildir. Tedavisi sürecek, bekleyeceğiz her zaman yaptığımız gibi dua edeceğiz. Benim başından beri söylediğim şey şudur. Tüm hastalar için Allah en hayırlısını versin. Biz doktor olarak bilimin ışığında ne gerekiyorsa yaparız. Yaşam böyle bir şey hep mutlu hep sağlıklı hep moralli hep enerjik hep refahtan ibaret değil.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU