HDP Eş Başkanı Temelli: Türkiye’deki gençlerin sorunları dünya ortalamasının üzerinde

Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa’da fikriyatları olduğunu savunan HDP Eş Genel Başkanı Temelli, bu fikriyatı örgütlediklerini söyledi

Sezai Temelli / Fotoğraf: HDP Basın Bürosu (Arşiv)

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin genel merkezinde düzenlenen Gençlik Meclisleri 2. Konferansı’nda konuştu.

Temelli, HDP olarak Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa'da bir fikriyatları olduğunu savunarak, bu fikriyatı örgütlediklerini söyledi.

Gençliğin tüm dünyada sorunları bulunduğuna işaret eden Temelli, Türkiye'de ise bu sorunların dünya ortalamasının üzerinde olduğunu iddia etti.

"Ortadoğu, dünya siyasetinin merkezi oldu"

Bugün dünya siyasetinin merkezinin Ortadoğu haline geldiğini vurgulayan Temelli, şöyle konuştu:

Bu tesadüf değildir. Tarihte ne olmuşsa öyle olması gerektiği için olmuştur. Bugün küresel siyasetin merkezi Ortadoğu'ysa bilin ki Ortadoğu'da bir hayalet dolaşıyor. Bilin ki bu sistemi yıkıp yeniyi kuracak olan fikirler Ortadoğu'dadır. HDP olarak özellikle Türkiye'de, daha geniş çeperde hem Ortadoğu hem Avrupa'da da bir fikriyatımız var ve bunu örgütlüyoruz. HDP olarak toplumu örgütlerken radikal demokrasi anlayışımızla bütün toplumu bu sürece davet ediyoruz.


AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU