Bahçeli: Trump suçlu arıyorsa Pensilvanya'ya bakmalıdır

Partisinin istişare toplantısının kapanış oturumunda konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, ABD’nin stratejik ortaklığını bir "masal" olarak niteledi. Bahçeli, Trump’ı YPG’li Ferhat Abdi Şahin’i dünyaya bir komutan gibi göstermekle suçladı

Bahçeli: 'FETÖ’nün siyasi ayağı temizlenmelidir' açıklamamızı çarpıtıp, FETÖ’nün kiminle hedef birliği yaptığını görmezler. FETÖ’nün CHP’de inşa ettiği düzeni bilmezler / Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin istişare toplantısının kapanışında konuştu.

Konuşmasının başında Türkiye'nin sınırlarına kurulmak istenen terör koridoruna değinen Bahçeli, Suriye ve Libya'daki Türk askeri varlığına tepki gösterenleri eleştirdi.

"Irak'tan kendimizi soyutlamamız mümkün değil" diyen Bahçeli, şöyle konuştu: 

Libya’ya sırtımızı çevirmek, İran’a mesafeli durmak akıl karı olmadığı gibi mantıklı bir tercih de sayılamayacaktır. Gönül köprüsü kurduğumuz komşu halkların huzursuzluğu, elbette Türk milletine sirayet edecektir. Ankara’nın güvenliği Şam’dan Mogadişu’dan Tahran’dan Sana’dan başlar. Komşu ülkelerdeki kanlı ve kaotik manzara Türkiye’nin onay vermeyeceği çıkmazlardır. On yıllardır ağlarını ören emperyalist husumetin hedefinde, Türkiye ve büyük Türk milleti vardır. İran, Irak, Suriye ve Libya’nın toprak bütünlüğüne saygı duymak destek vermek, Türk dış politikasının temeli ana stratejisi olmalıdır. Eğer engel olunmaz ise komşu coğrafyalardaki çözülmelerin dayanacağı son sınır bilinmelidir ki Türkiye’dir.
 

Devlet Bahçeli, "Muhalefet yapmayı Türkiye’ye muhaliflikle ve yabancılara muhbirlikle karıştıranların rotalarını kaybettiği ortadır" ifadelerini kullandı. 

ABD'nin 2003’te gerçekleştirdiği Irak işgalini hatırlatan Bahçeli, "1,5 milyon Müslüman katledildi. Büyük bir küresel mirasın meşalesi söndürüldü. Türkiye’nin Irak’ın siyasi istikrarına ulaşması konusunda alması gereken sorumlulukları vardır ve olmalıdır" dedi. 

"Türkiye'nin bu suikast karşısında aldığı pozisyon dengelidir" 

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin bölgesel gerilimi zirveye taşıdığını belirten MHP lideri Bahçeli, Türkiye'nin bu süreçte dengeli bir politika izlediğini söyledi:

Bu suikast karşısında almış olduğu pozisyon hiç kuşku yok ki çok dengelidir. TBMM’nin Libya tezkeresini kabul edip Türk askerinin Trablus yoluna düştüğü, İdlib’teki sancının şiddetlendiği terör örgütü PKK’nın Rakka- Erbil bağlantısını kurması için mesafe aldığı bir dönemde bir süreçte Kasım Süleymani saldırısı son derece manidar ve kuşkuludur. Irak fiilen bölünmüş cephelenmiştir. Birlikte yaşama arzusuna ölümcül darbeler vurulmuştur. Süleymani madem suçluydu bir suçlunun nasıl yargılanacağı temel hukuk bilgisine sahip herkesin bildiği bir husustur. Ölmesi gerek demek eşkıyalıktır, barbarlığın ta kendisidir. Bir ülke suçlu gördüğü devlet görevlisine saldırırsa adalet ve hukuk rafa kalkar orman kanunları geçerli olur. Bu ilkesel ve insan hakları kırılmasıdır. 

"Trump suçlu arıyorsa Pensilvanya'ya bakmalıdır"

Devlet Bahçeli konuşmasında ABD Başkanı Trump'a şu sözlerle seslendi:

ABD Başkanı Trump suçlu arıyorsa Pensilvanya’ya bakmalıdır. 251 vatan evladının şehadetinden sorumlu olan bir caninin kollanması hangi insani değere sığacaktır. FETÖ’cülük suç, örgüt elebaşı Gülen suçlu değilse bu durumda suç ve suçlunun tanımı nasıl yapılacaktır.

"DEAŞ liderini öldürenler, PKK’nın YPG’nin liderlerini de öldürsünler"

"Üst düzey komutan" olarak nitelediği Kasım Süleymani'nin öldürülmesini "vahşi Batı yönetimi, eşkıyalık ve barbarlık" sözleriyle yorumlayan Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump'ın YPG'Li Ferhat Abdi Şahin'i "general" diye yutturmaya çalıştığını belirtti.

Bahçeli, "DEAŞ liderini öldürenler, PKK’nın YPG’nin liderlerini de öldürsünler, kimse aklımızla alay etmesin" ifadelerini kullandı.

"Ne işimiz var Suriye'de, Libya'da’ diyenler, görevli ve taşeron değilse, kesinlikle tarih ve coğrafya cahilleridir"

İran’ın Irak, Suriye ve Bahreyn’de "siyasi planlar" yaptığını savunan Bahçeli, şunları kaydetti: 

Adına demokrasi demişler, terörü saklamışlardır. Emperyal hevesleri olan ülkeler Orta Doğu'yu parsel parsel taksim etmişlerdir. Emperyalist ülkelerin bir asrı aşan süredir Orta Doğu havzasını birbirine düşürmek istediği açıktır. İhanetlerin kurgulanması bundandır. ‘Ne işimiz var Suriye'de, Libya'da’ diyenler, görevli ve taşeron değilse, kesinlikle tarih ve coğrafya cahilleridir. ABD Irak’ta seri cinayetlerine devam edecektir. Türk milleti emperyalizme direnecektir. Irak Suriye ve Libya’nın toplumsal huzura kavuşması temel tercih ve beklentimizdir. Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge planlaması, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine yönelik harekatları barışın teminine yöneliktir.

"Katile katil diyemeyenlerin mazlumlara söyleyecek tek bir sözü yoktur" diyen MHP Genel Başkanı, "Libya'da Hafter'le saf tutanlar, Suriye'de Esad'cı, Mısır'da Sisi'ci olurlar, YPG'yi PKK'yı överler ama asla Türk milliyetinin haysiyetli bir evladı olamzalar, yerli ve milli bir duruş göstermezler!" şeklinde konuştu. 

"Bu CHP, Türkiye’nin yararına ne varsa karşısında hizlanan odaktır"

Devlet Bahçeli konuşmasında CHP'ye eleştirilerde bulundu.

CHP'nin önce "Kanal İstanbul, depremi tetikler" dediğini sonra da u dönüşü yaptığını savunan Bahçeli, partisinin "FETÖ'nün siyasi ayağı temizlenmelidir" sözlerinin de çarpıtıldığını öne sürdü:

FETÖ’nün siyasi ayağı temizlenmelidir açıklamamızı çarpıtıp FETÖ’nün kiminle hedef birliği yaptığını görmezler. FETÖ’nün CHP’de inşa ettiği düzeni bilmezler. CHP, Türkiye’nin yararına ne varsa karşısında hizlanan odaktır. FETÖ'nün CHP'de kurduğu düzeni saklayıp, 3 maymunu oynarlar. Bu CHP'nin sicili kabarıktır. Zillet millete boyun eğdiremeyecektir.

“Hafter’i makul bulan CHP’nin Türk askerini mahsurlu görmesi utanmazlıktır" diyen Bahçeli, "Kılıçdaroğlu çok dertleniyorsa Hafter'e haber yollayıp, uygun görülürse bir gemiye binip ynaında soluğu alması kendisine tavsiyemdir" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı: 

 Dava arkadaşlarının kuyusunu kazanlarla değil omuz verenlerle geleceği kucaklayacağız. Davamız Türk milletinin ezeli davasıdır. Davamız Kızıl Elmadır, davamız Turandır.

 

Independent Türkçe

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU