Libya’da silahlar sustu, havai fişekler patladı

Libya’da Türkiye ve Rusya’nın yaptığı ateşkes çağrısını kabul eden Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Hafter güçleri arasındaki çatışmalar gece saat 01.00’da durdu. Ateşkes, iki gündür silah seslerinin yankılandığı başkent Trablus’ta havai fişeklerle kutlandı

Libya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı ateşkes çağrısına uyacaklarını açıklayan Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Halife Hafter’e bağlı güçler arasındaki çatışmalar gece 01.00’den itibaren durdu.  

Ülkenin yerel saatiyle 00.00'da başlayan ateşkes, başkent Trablus'ta havai fişeklerle kutlandı.

Ateşkesin uygulanmaya başladığı gece yarısına kadar, başkent merkezinde patlama sesleri duyuldu. Ateşkesin hayata geçmesiyle gece yarısının ardından, son 48 saattir çatışmaların sesiyle yankılanan başkentte sükunet hakim oldu.

Ateşkesin hayata geçmesinden yaklaşık 2 buçuk saat sonra başkentte bir patlama sesi duyuldu, ancak patlamanın kaynağına dair bir açıklama yapılmadı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti Ulaştırma Bakanlığı, saldırılar nedeniyle kapatılan Trablus'taki Mitiga Havalimanı'nın yeniden hava trafiğine açılacağını duyurdu.

Telefon görüşmesinden sonra kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in yaptığı ateşkes çağrısından sonra Fayiz es-Serrac yönetimindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti, ateşkes çağrısından memnun olduklarını belirtmişti.  Halife Hafter yönetimi, başkente yönelik 4 Nisan'da başlattığı saldırıya devam edeceklerini ve ateşkes çağrısına uymayacaklarını duyurmuştu. Erdoğan ve Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinden dakikalar sonra, Hafter güçleri ateşkes kararını kabul ettiklerini bildirmişti.

 

AA

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU