New York'taki Venezuela Başkonsolosluğu kapandı

Venezuela ve ABD arasındaki diplomatik ilişkilerin kesilmesinin ardından New York'taki Venezuela Başkonsolosluğu kapatıldı

New York polisi (NYPD), kapatılan başkonsolosluk önünde güvenlik önlemi aldı. Fotoğraf:AA

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun kendini “Geçici Devlet Başkanı” ilan etmesi ve ABD’nin Guaido’yu resmen tanımasıyla iki ülke arası ilişkilerin kopmasının ardından New York'taki Venezuela Başkonsolosluğu kapatıldı. 

New York polisi, konsolosluk binası önünde güvenlik önlemi aldı. 

Enflasyonun yüzde 1,3 milyona kadar ulaştığı Venezuela’da beş yıldır devam eden gerginlik, Juan Guaido’nun 23 Ocak’taki açıklamasının ardından uluslararası arenaya taşındı.

Guaido, başkent Caracas’ta düzenlenen hükümet karşıtı protestolarda konuşmuş, “Yönetimin gasbedilmesine son vermek, geçici hükümeti kurmak ve özgür seçimler düzenlemek için resmi olarak Venezuela'dan sorumlu devlet başkanlığı görevini üstlenmeye yemin ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Guaido’nun açıklamasının ardından ABD Başkanı Donald Trump, Twitter paylaşımında Guaido’yu resmi olarak tanıdığını ve "Venezuela demokrasinin tesis edilmesi konusunda baskı yapmak için ABD'nin ekonomik ve diplomatik gücünün tüm yetkilerini kullanacağını” söyledi.

Bunun üzerine Venezuela Devlet Başkanı Maduro ABD ile tüm diplomatik ilişkileri kestiklerini belirterek, ABD'li diplomatların ülkeyi 72 saat içinde terk etmelerini istedi.

DAHA FAZLA HABER OKU