Sadece erkeklerin katıldığı "kadın düşmanı" konferans, "Kadınları Yeniden Harika Yapmaya" ant içti

Konferanstaki konuşmalar 'en iyi eş olma' ve 'hamile kalıp sınırsız sayıda bebek doğurma' konularına odaklanacak.

Etkinlik, organizatörleri tarafından 'yüzyılın erkekleme olayı' ilan edildi (AP)

“Kadınları yeniden harika yapmayı" vaat eden ama sadece erkek konuşmacılara yer veren “rahatsız edici derecede kadın düşmanı” konferans, kampanyacılardan şiddetli eleştiriler aldı.

Organizatörlerinin “yüzyılın erkekleme (mansplaining) olayı” diye ilan ettiği etkinlik mayısta Florida'nın Orlando şehrinde gerçekleşecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Katılım ücreti 764 sterlin (yaklaşık 6 bin TL) olan üç günlük konferanstaki tartışmalar “feminist düzeni yıkma”, “üst düzey eş olma” ve “hamile kalıp sınırsız sayıda bebek doğurma” konularına odaklanacak.

Organizatörler "Bugün kadınlara daha erkeksi davranmaları öğretiliyor" diye uyardı.

Bu bize ne getirdi? Fırlayan dağılmış aile oranları, 1970'lerden bu yana kadın mutsuzluğunda belgelenmiş bir düşüş, sonsuz toplumsal ve flörtöz işlevsizlik ve Amerika'nın bekar anneliğinde 1 numarada olması.

Etkinliği düzenleyenler şöyle devam etti: “Artık zehirli toksikfeminist dogmaya boyun eğmek ve bir kadın olarak kadim, biyolojik doğanıza karşı çıkmak zorunda kalmayacaksınız. Erkekler, kadınları yeniden harika yapmaya yardım etmeye geldi".

Sadece kadınlara açık etkinliğin Donald Trump yönetimiyle bağlantısı yok ama organizatörlerinin “Kadınları Yeniden Harika Yap” yazılı, Trump'ın “Amerika'yı Yeniden Harika Yap” (MAGA) şapkalarına benzer kırmızı şapkaları var.

“Amerika'yı Yeniden Harika Yap”, Trump tarafından başkanlık kampanyası boyunca kullanılan anahtar bir slogandı ve birçok kişi MAGA şapkalarını yönetimin ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla eş anlamlı görüyor.

Kadın ve kız çocuklarının haklarını geliştirmeyi amaçlayan New York merkezli sivil toplum kuruluşu Equality Now'da insan hakları avukatlığı yapan Kate Kelly, etkinliğe dair endişelerini dile getirdi.

The Independent'a konuşan Kelly “Bu konferans, Trump yönetiminin daha örtülü kadın karşıtı eğilimi olanları bile açıkça ortaya çıkardığını gösteriyor” dedi.

“Kabul edilemez olanı tekrar kabul edilebilir hale getirdi. Bu bir kutsama değil, bir aşağılama. Kadın düşmanlığı her zaman kadınlık kutsamasının altında saklanır. Bu, kitaptaki en eski numaradır. Hem kadın yanlısı hem feminizm karşıtı olunamaz."

Etkinliğin internet sitesinde paylaşılan fotoğrafta, “erkekler ve dövmesiz bakireleri tercih ediyor” sloganıyla süslü bir kadın fotoğrafı gösteren ekranın yanında kırmızı bir“Kadınları Yeniden Harika Yap” şapkası takan bir adam görünüyor.

“Kadınlar için dünyanın en üst düzey etkinliği, erkekler tarafından” başlığıyla tanıtılan konferans, kadınlara “kadınlıklarını 5 kat artırmada" yardımcı olmayı vaat ediyor.

Organizatörler “Konuşmacılarımız size nasıl evleneceğinizi, hamile kalacağınızı ve gönlünüzün istediğince çocuk doğuracağınızı öğretecek” diyor.

Birleşik Krallık kadın sektörünün önde gelen ulusal şemsiye organizasyonu The Women's Resource Center'ın genel müdürü Vivienne Hayes, şu ifadeleri kullandı.

Bu, MAGA 'markasıyla' bağlantılı son derece rahatsız edici bir gelişme. Şüphesiz, hem burada Birleşik Krallık'ta hem de Avrupa'da tıpkı ABD'deki gibi kadın haklarına dair ciddi bir gerileme var. Bu gerileme, insan hakları ihlallerini teşvik eden, tehlikeli ve korkutucu derece büyüyen bir ideolojinin parçası.Aslında insan haklarımıza yönelik devletçe desteklenen bir şiddet artışına tanık oluyoruz. Kadınların insan haklarını savunanlar, bu ölümcül tehditle başa çıkmak için seferber olacak. Sessizlik artık bir seçenek değil.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU