HDP’li Hüda Kaya'nın oğluna 15 ay hapis cezası

6 Kasım 2016’da İstanbul Kadıköy’de bir eylem sırasında gözaltına alınan Muhammed Cihad Ebrari için karar çıktı

HDP’li vekillerin tutuklanmasını protesto amacıyla düzenlenen gösteride gözaltına alınan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın oğlu Muhammed Cihad Ebrari’ye bir yıl üç ay hapis cezası verildi

HDP Siirt Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları ve Anayasa Komisyonu Üyesi Meral Danış Beştaş konuyu Independent Türkçe’ye değerlendirdi.

HDP’li Beştaş: Kararın siyasi olduğunu düşünüyorum

Kararın siyasi olduğunu savunan Beştaş, Muhammed Cihad Ebrari’nin eyleme katılmadığını söyledi, “Ceza tümüyle siyasi saiklerle verilmiş bir karar olduğu için kabul edilemez" dedi.  

Kaya: Hem işkence yap hem ceza ver

Ebrari’nin annesi HDP’li vekil Kaya ise karardan sonra yaptığı açıklamada tutuklu oğluna işkence yapıldığını iddia etti.  Kaya “Hem suçlu hem güçlü olmak tam bugünler içinmiş. Hem işkence yap hem ceza ver. Aynen Soma’da gariban madenciye tekme atıp suç duyurusunda bulunup ceza vermek gibi” ifadelerini kullandı.

Kaya, 4 Kasım 2017’de HDP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında oğlu Ebrari’nin gözaltına alındığında işkence gördüğünü ve işkence neticesinde omurgasının kırıldığını söylemişti. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU