Bakanlık açıkladı: Lösemi ve kemoterapi dahil 9 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Biri lösemi, 4'ü epilepsi olmak üzere 9 ilacı daha geri ödeme listesine aldık" dedi

Fotoğraf: AA

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, biri lösemi, 4'ü epilepsi olmak üzere 9 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını bildirdi. 

Bakan Selçuk, yazılı açıklamasında, Resmi Gazete'de yayımlanan 'Yeni Sağlık Uygulama Tebliği' ile 1 lösemi, 4 epilepsi, 1 kalp, 1 kemoterapi, 1 Wilson hastalığı, 1 kas gevşetici ilacının geri ödeme listesine alındığını, daha önce yurtdışından getirilen 20 ilacın eşdeğerlerinin ruhsat aldığı için artık eczanelerde satışa sunulduğunu duyurdu.

Bakan Selçuk, 2019 yılında geri ödeme listesine alınan yerli ve ithal ilaçlar hakkında da bilgi verdi:

2019 yılında 444 adet yeni ilaç geri ödemeye girmiştir. Bunların 351 adedi yurt içi imal, 93 adedi ise ithal üründür. Yerli ilaç sayısı oranının artmasıyla hem fiyat bazında yerli üretim desteklenirken hem de hastaların ilaçlara daha kolay erişimi sağlanmıştır. Böylelikle bugüne kadar geri ödeme listesine alınan toplam ilaç sayısı 8844 oldu. Bu ilaçlardan 6511’i yurt içi imal, 1960’ı ithal olup ülkemizde ruhsatlı, 373’ü ise direkt yurt dışından getirilen ilaçlardan oluşuyor.

Toplam 8 bin 844 ilaç geri ödeme listesine alındı 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan paylaşılan bilgiye göre, bugünkü düzenlemeyle geri ödeme listesine alınan ilaç sayısı 8 bin 844'e ulaştı.  

Bunlardan 6 bin 511'i yurt içi imal, 1960'ı ithal olup Türkiye'de ruhsatlı, 373'ü ise direkt yurt dışından getirilen ilaçlardan oluşuyor. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU